• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi Decembris 20, 2017

Kā elementāri pagatavot bezglutēna – sēkliņu maizi?

« Kā uzdāvināt mazliet laimes?  ||  Mana kičari detox dienasgrāmata un rezultāti »

Uz svētkiem man vienmēr gribas uzcept maizīti mājās. Bet kā to izdarīt pēc iespējas vienkāršāk, ātrāk un gardāk?

Esmu atradusi lielisku risinājumu – Bauck Hof Wunderbrod maisījumu bezglutēna pilngraudu maizes pagatavošanai. Sastāvā jau viss priekš Tevis sagatavots – bezglutēna auzu pārslas, ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas, maltas linsēklas, sezama sēklas, linsēklas, čia sēklas, prosas pārsas, Indijas ceļteka un jūras sāls! Atliek vien pieliet ūdeni un izvēlēties pagatavošanas veidu – ātro, lēno vai arī pēc norvēģu oriģinālās receptes.

Šī maizīte sanāk ļoti garšīga, kraukšķīga un sātīga. Turklāt tās sastāvā nav raugs, cukurs, olas un glutēns. No šī maisījuma sanāk aptuveni 900g maizes – pienācīgs cienasts svētku galdam! Pagatavoto maizīti var arī sasaldēt, lai nelaistu postā.

Kas nepieciešams?

  •  Bauck Hof Wunderbrod maisījums bezglutēna pilngraudu maizes pagatavošanai
  •  500 ml auksta ūdens

Kas jādara?

Lēnā pagatavošana

  1. Maisījumu ieber bļodā un aplej ar 500 ml ūdens. Rūpīgi samaisa un ļauj uzbriest vismaz 3 stundas (ideāli būtu visu nakti).
  2. Kad mīkla uzbriedusi, liek to ietaukotā cepamtraukā.
  3. Liek jau aukstā cepeškrāsnī un cep 200°C aptuveni 80 minūtes.
  4. Atdzesē un griež gabalos!

Ātrā pagatavošana

Maisījumu aplej ar 600ml karsta ūdens un ļauj uzbriest 20 minūtes. Liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta 200°C un cep aptuveni 70 minūtes.

Oriģinālā norvēģu recepte (iegūst sulīgu un mīkstu maizīti)

Maisījumu aplej ar 1l ūdens un ļauj uzbriest vismaz 3 stundas. Mīklu liek uz cepamās plātnes, kura izklāta ar cepamo papīru. Liek aukstā cepeškrāsnī un cep 200°C aptuveni 80 minūtes.

« Kā uzdāvināt mazliet laimes?  ||  Mana kičari detox dienasgrāmata un rezultāti »


Nesen publicētie raksti

  • Novembra dabīgie atradumi

    Novembris 30, 2019
  • Vegāniskā tofu ”omlete”

    Novembris 25, 2019
  • Vegāniskā “biezpienmaize” ar bezglutēna pamatni

    Novembris 15, 2019

Nesenie komentāri

  1. Avatar Inita says:
    Jūlijs 25, 2018 at 10:39 am

    Sveicināta! Paldies par jaukām receptēm. Vēlos uzzināt jā nav pieejams šis bezglutena maizes maisījums vai es varu pati gatavot šo maisījumu? Un kādas būtu gramu attiecības? Liels paldies par jauko bļodu. Inita Islandē

    Reply
    • Ilva Bekmane Ilva Bekmane says:
      Jūlijs 25, 2018 at 11:26 am

      Sveika, paldies Inita! nemācēšu pateikt par gramu attiecībām, tur ir jāpaeksperimentē un jāuzcep vispirms man pašai šāda pašgatavota maizīte 🙂

      Reply

Tavas pārdomas par rakstu

Cancel reply

Tags: ātri pagatavot, bauck hof, bez cukura, bezglutēna, bezglutēna auzu pārsles, bioblogs, bioloģiski, biotēka, dabīgi, maize, organiski, pašcepta, veselīgi

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Check your inbox or spam folder to confirm your subscription.

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu gleznot 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox un cīņai ar celulītu Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • 3 dabīgi pašmasāžas veidi kā stimulēt asinsriti un limfātisko sistēmu 3 dabīgi pašmasāžas veidi kā stimulēt as...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Kā es uzveicu gremošanas problēmas Kā es uzveicu gremošanas problēmas

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2019 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Apmeklējot šo lapu, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanas politikai. Piekrist! Uzzināt vairāk
Privātuma un sīkdatņu politika

Necessary Always Enabled