• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi Februāris 07, 2019

Taizemes zaļais veģetārais karijs

« Mana ekzēma un kas man palīdzēja  ||  Garšīgi bio pārtikas jaunumi »

Sildošs, sātīgs un ātri pagatavojams ēdiens, kurā apvienotas viegli pikantas garšvielas, kokosriekstu piens un dārzeņi! Dārzeņu kombinācijas noteikti ir variējamas, bet es izvēlējos to, kas man bija jau noglabāts saldētavā un pa rokai – zaļās pupiņas un spināti! Karijā noteikti labi iederēsies arī burkāni, paprika, zaļie zirnīši un citi labumi.

Zaļā karija pastu izmantoju jau gatavā veidā, ko iegādājos veikalā, bet to var arī pagatavot pats! Ja interesē kā to pagatavot pašam, uzraksti komentārā, priecāšos iz-eksperimentēt labāko recepti un to publicēt blogā.

Kas nepieciešams?

  • 3-4 vidēji kartupeļi
  • Eļļa cepšanai, piemēram Cosmoveda kokosriekstu eļļa, bez smaržas
  • Aptuveni 2cm ingvera saknes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamk. zaļās karija pastas
  • 1 bundža Biona kokosriekstu piens ar samazinātu tauku saturu
  • Saldētas pākšu pupiņas (var izmantot arī svaigas, ja pieejams)
  • 100 g saldēti vai svaigi spināti
  • 1 Rapunzel bio buljona kubiņš
  • 3 ēdamk. Arche Shoyu vai Tamari mērces (Tamari sojas mērce ir bezglutēna)

Pasniegšanai

  • Rapunzel bio basmati rīsi
  • Laima sula
  • Svaigs koriandrs

Kas jādara?

  1. Nomizo, sagriež kubiņos un uzliek vārīties kartupeļus uz ~10 minūtēm.
  2. Tikmēr pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu ingveru un ķiploku. Turpat pannā pievieno zaļo karija pastu un apcep vēl 2-3 minūtes.
  3. Pannā pievieno kokosriekstu pienu un pasautē kopā ar uz pannas esošajām garšvielām. Pēc kāda laika pievieno pākšu pupiņas, spinātus (ja tie ir saldēti), buljona kubiņu un sojas mērci. Turpina sautēt aptuveni 10 minūtes.
  4. Kad kartupeļi izvārījušies, nolej ūdeni un pievieno kartupeļus pannā pie mērces. Ja izvēlies pievienot karijam svaigus spinātus, tad šis ir moments, kad pievienot arī tos. Visu kārtīgi apmaisa un pasautē 3-4 minūtes.
  5. Mērci pasniedz ar basmati rīsiem, laima sulu un pārkaisītu koriandru!
« Mana ekzēma un kas man palīdzēja  ||  Garšīgi bio pārtikas jaunumi »


Nesen publicētie raksti

  • Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes

    Marts 23, 2021
  • Mājās fermentēti kāposti

    Marts 23, 2021
  • Rožu-pekanriekstu šokolāde

    Februāris 05, 2021

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Pārbaudiet e-pastu vai "surogātpastu" mapi, lai apstiprinātu abonementu iekš Bioblogs.lv

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Mana ekzēma un kas man palīdzēja
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veidi kā...

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2021 bioblogs.lv | Atbildības atruna