Sildošs, sātīgs un ātri pagatavojams ēdiens, kurā apvienotas viegli pikantas garšvielas, kokosriekstu piens un dārzeņi! Dārzeņu kombinācijas noteikti ir variējamas, bet es izvēlējos to, kas man bija jau noglabāts saldētavā un pa rokai – zaļās pupiņas un spināti! Karijā noteikti labi iederēsies arī burkāni, paprika, zaļie zirnīši un citi labumi.
Zaļā karija pastu izmantoju jau gatavā veidā, ko iegādājos veikalā, bet to var arī pagatavot pats! Ja interesē kā to pagatavot pašam, uzraksti komentārā, priecāšos iz-eksperimentēt labāko recepti un to publicēt blogā.



Kas nepieciešams?
- 3-4 vidēji kartupeļi
- Eļļa cepšanai, piemēram Cosmoveda kokosriekstu eļļa, bez smaržas
- Aptuveni 2cm ingvera saknes
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamk. zaļās karija pastas
- 1 bundža Biona kokosriekstu piens ar samazinātu tauku saturu
- Saldētas pākšu pupiņas (var izmantot arī svaigas, ja pieejams)
- 100 g saldēti vai svaigi spināti
- 1 Rapunzel bio buljona kubiņš
- 3 ēdamk. Arche Shoyu vai Tamari mērces (Tamari sojas mērce ir bezglutēna)
Pasniegšanai
- Rapunzel bio basmati rīsi
- Laima sula
- Svaigs koriandrs
Kas jādara?
- Nomizo, sagriež kubiņos un uzliek vārīties kartupeļus uz ~10 minūtēm.
- Tikmēr pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu ingveru un ķiploku. Turpat pannā pievieno zaļo karija pastu un apcep vēl 2-3 minūtes.
- Pannā pievieno kokosriekstu pienu un pasautē kopā ar uz pannas esošajām garšvielām. Pēc kāda laika pievieno pākšu pupiņas, spinātus (ja tie ir saldēti), buljona kubiņu un sojas mērci. Turpina sautēt aptuveni 10 minūtes.
- Kad kartupeļi izvārījušies, nolej ūdeni un pievieno kartupeļus pannā pie mērces. Ja izvēlies pievienot karijam svaigus spinātus, tad šis ir moments, kad pievienot arī tos. Visu kārtīgi apmaisa un pasautē 3-4 minūtes.
- Mērci pasniedz ar basmati rīsiem, laima sulu un pārkaisītu koriandru!

Tavas pārdomas par rakstu