• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 08 Decembris, 2015

Ēdamas dāvanas, kuras vari pagatavot pati jau uz šiem svētkiem

« Rokas – tās dara, rada un stāsta  ||  Apdāvini sevi »

Svētku laiks tuvojas. Pievieno sirsnību un labu enerģiju pašgatavotās un gardās dāvanās. Lūk, mūsu idejas.

Granola

Kas nepieciešams?

-100g Rapunzel auzu pārslu

-3 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas, izkausētas

-4 ēdamk. medus, agaves vai kļavu sīrupa

-Šķipsna Sonnentor kanēļa

-Papildinājumi pēc izvēles: linsēklas, rieksti un sēklas, žāvēti augļi – piemēram rozīnes, smalki sagrieztas aprikozes un dateles.

Kas jādara?

1.Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pannā ieklāj cepampapīru.

2.Liec auzu pārslas uz cepampapīra un vienmērīgi izlīdzini.

3.Uz auzu pārslām lej izkausēto kokosriekstu eļļu un saldinātāju – agavi un kļavu sīrupu.

4.Izmantojot rokas, apmaisi auzu pārslas.

5.Ja vēlies apgrauzdēt riekstus, tad ber tos pa virsu auzu pārslām un vēlreiz apmaisi.

6.Liec cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm līdz zeltainam brūnumam.

7.Pa to laiku sagriez žāvētos augļus, kurus vēlēsies pievienot granola.

8.Kad auzu pārslas ir atdzisušas. Kārto tās skaistā burciņā, pamīšus pievienojot žāvētus augļus.

Kafijas liķieris

Kas nepieciešams?

-250ml gaišā ruma

-100ml izvārītas augstvērtīgas un stipras kafijas, piemēram Clipper

-2 gab. Rapunzel Burbonas vaniļas pākstis

-100ml ūdens

-150g Rapunzel Rapadura nerafinētā cukura

Kas jādara?

1.Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru un pavāra vēl 3 minūtes.

2.Noņem no uguns un atdzesē.

3.Lej atdzisušo šķidrumu un pārējās sastāvdaļas pudelē vai traukā, kuru varēs aiztaisīt tā, lai nepiekļūtu gaiss.

4.Pudeli novieto vēsā un tumšā vietā uz 4 nedēļām, ik pēc pāris dienām sakratot.

5.Ja vēlies intensīvāku garšu – atstāj vēl uz 2 nedēļām.

Trifeles

Kas nepieciešams?

-300g Vivani 75% šokolāde

-3 ēdamk. kokosriekstu eļļas

-240ml Isola Bio kokosriekstu krēma

½ tējk. Rapunzel Burbonas vaniļas

1 sauja Cosmoveda kokosriekstu miltu

1 sauja riekstu, pēc izvēles, piemēram – indijas rieksti, mandeles, lazdu rieksti

2 ēdamk. Rapunzel kakao pulvera

Kas jādara?

1.Šokolādi sasmalcina mazākos gabaliņos. Liek bļodā un pievieno kokosriekstu eļļu. Uzsilda kokosriekstu krēmu, pievieno to bļodā pie šokolādes un pavisam-pavisam lēnām visu samaisa.

2.Iemaisa masā Burbonas vaniļu. Apsedz trauku un liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām.

3.Kokosriekstu miltus 1-2 minūtes apgrauzdē uz sakarsētas pannas līdz tie kļūst zeltaini. Uzber uz šķīvja.

4.Uz sakarsētas pannas apgrauzdē riekstus 1-2 minūtes un atdzesē. Sasmalcina tos un izber uz otra šķīvja.

5.Uz trešā šķīvja izber kakao pulveri.

6.Izmantojot karoti un rokas, no atdzesētas šokolādes masas veido mazas bumbiņas un pēc savas gaumes apviļā kokosriekstu miltos, riekstos un kakao pulverī.

7.Izklāj gatavās trifeles uz paplātes un liek uz 10-15 minūtēm ledusskapī sastingt.

8.Dāvanai – trifeles liec skaistā kastītē, kur ieklāta salvetīte vai burciņā

Glazētas citrusaugļu miziņas

Kas nepieciešams?

-2 greipfrūti

-3 apelsīni

-4 citroni

-150g Rapunzel Rapadura nerafinēta cukura

Kas jādara?

1.Nogriež citrusaugļiem abus galus. Līdz ar augļa mīkstumu ar asu nazi atdala miziņu. Miziņu sagriež aptuveni 0,5cm platās šķēlītēs.

2.Katliņā liek miziņu šķēlītes, aplej tās ar ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes.

3.Nokāš ūdeni un miziņas vienmērīgi izklāj uz šķīvja un atdzesē aptuveni 15 minūtes.

4.Uzvāra 150ml ūdens un 150g cukura, līdz veidojas viendabīgs sīrups. Pievieno miziņas un vāra vēl 8-10 minūtes, līdz tās ir apglazējušās.

5.Miziņas kārto uz lēzena trauka un ļauj atdzesēties aptuveni 1 stundu. Pēc vēlēšanās apviļā cukurā. Tās var iemērkt arī kausētā šokolādē.

 

Iedvesmas avoti

Jamie Oliver

Martha Stewart

paraksts_biobl_Il

 

« Rokas – tās dara, rada un stāsta  ||  Apdāvini sevi »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}