• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 24 Septembris, 2015

Kas ir kvinoja?

« Kā pareizi mazgāt matus?  ||  Matu balzams, kondicionieris un matu maska. Kāda atšķirība? »

Unikālā sastāva dēļ kvinoju (sauktu arī par kinvu, kinuā) dēvē par visu labību māti. Patiesībā tā nav graudaugs, bet gan lapu dārzenis ar ēdamām sēklām.

Kvinoja var lepoties ar bagātīgu uzturvielu sastāvu un patīkamu, viegli riekstainu garšu.Tās sastāvā ir 12 – 18% olbaltumvielu, tāpēc ir vērtīga
veģetārajā  diētā un viegli sagremojama. Satur daudz nepiesātināto taukskābju, antioksidantu, šķiedrvielu un dažādu vitamīnu.

Dabiski nesatur glutēnu.

Kvinoju gatavo tāpat kā rīsus, tāpēc var izmantot tās pašas receptes, kuras rīsiem. Pagatavojama 15 minūtēs, piemērota, gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem.

Kvinoja pastiprina garšu visam, kas tai pievienots, tāpēc jebkuras garšvielas papildus būs jāpievieno pavisam maz.

DSC_0322Kā pagatavot?

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes. Uz 100 g kvinojas nepieciešams 200 ml ūdens.
Kvinoju noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber katliņā, pārlej ūdeni, liek vārīties. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz kvinoja uzsūkusi visu ūdeni. Gatavai kvinojai var pievienot Himalaju vai jūras sāli.

Kvinoja ar riekstiem un rozīnēm

-1 ēd.k. manas favorītes – Rapunzel kokosriekstu eļļas
-1  mazs sīpols
-1 glāze vārītas kvinojas, es izmantoju Bohlsener Muehle kvinoju
-100 g vārītu brokoļu
-100 g ķiršu tomātiņu
-šķipsniņa Himalaju sāls un Sonnentor melno piparu
-½ glāze sasmalcinātu Rapunzel bio valriekstu
-1 tējk. Rapunzel bio kļavu sīrupa
-2 ēd.k. svaigu lociņu
-½ glāze Rapunzel rozīņu
-sula no ½ apelsīna

Kokosriekstu eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Pannā pievieno kvinoju, brokoļus un garšvielas. Apmaisa, samazina liesmu un zem vāka sautē 5 minūtes.Tikmēr sausā pannā apgrauzdē valriekstus kopā ar kļavu sīrupu. Bļodā liek sautēto kvinoju, tai pievieno dzērvenes,
svaigus lociņus, apelsīna sulu. Visu apmaisa un pa virsu pārkaisa ar glazētiem valriekstiem.

Lai veselīgi un garšīgi!

paraksts_biobl_Il

 

« Kā pareizi mazgāt matus?  ||  Matu balzams, kondicionieris un matu maska. Kāda atšķirība? »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}