• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 15 Novembris, 2019

Vegāniskā “biezpienmaize” ar bezglutēna pamatni

« Mans 2019. gada dabīgo ķermeņa krēmu TOP 10  ||  Zobu kopšana ar dabīgajiem produktiem »

Latvijas svētkiem par godu esmu atklājusi bez-piena biezpienmaizes recepti! Nepretendēju pārspēt latvietim tik tuvo oriģinālās biezpienmaizes recepti, tomēr man izdevās izveidot visnotaļ krēmīgu “biezpiena” pildījumu ar kraukšķīgu auzu pamatnīti. Izmantoju jau gatavo Bauck Hof siera kūkas maisījumu, kuru samiksēju ar dažādām vegāniskajām sastāvdaļām un protams neaizmirsu arī biezpienmaizei tik raksturīgo rozīņu piedevu. Svētku noskaņās papildināju saldumu ar svaigi blendētām saldētavas zemenēm un mazliet mellenēm.
 

Kas nepieciešams?

– Bauck Hof bio siera kūkas maisījums (Iepakojumā ir maisījums pamatnei un maisījums pildījumam)
– 150 g Biona kokosriekstu eļļas 
– 150 g indijas riekstu
– Rīvēta miziņa no 1 citrona
– Sula no 1 citrona
– 400 g bio zīda tofu
– 150 ml Isola Bio kokosriekstu krēma 
– Sauja rozīņu
– Tase saldētu zemeņu vai citu ogu

Kas jādara?

  1. Izkausē kokosriekstu eļļu un samaisa ar Bauck Hof kūkas auzu pamatnes maisījumu, iemaisa tajā arī pusi no rīvētām citronu miziņām. Izlīdzina masu četrkantīgā cepamajā formā.
  2. Pagatavo pildījumu – sablendē tofu, kokosriekstu krēmu, 1 citrona sulu, atlikušās citronu miziņas, indijas riekstus un Bauckhof pildījuma maidījumu līdz krēmīgai masai. Iemaisa rozīnes.
  3. Lej pildījuma masu pāri pamatnei un ļauj nostāvēties apmēram 20 minūtes. Liek krāsnī 200C uz 50 min.
  4. Kuku atdzesē. Vēlams ielikt ledusskapī uz pāris stundām. Griež gabalos un pasniedz ar ogu ievārījumu, piemēram brūkleņu vai ar sablendētām saldētavas ogām!

Raksta autore Ilva Jasmīne Bekmane, ilva.jasmine

« Mans 2019. gada dabīgo ķermeņa krēmu TOP 10  ||  Zobu kopšana ar dabīgajiem produktiem »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Irina saka:
    21 Novembris, 2019 4:04 pm

    Sveiki!
    Vai indijas riekstiem nav jābūt izmērcētiem?

    Atbildēt
    • Ilva Bekmane saka:
      25 Novembris, 2019 7:11 am

      Labdien, Irina! Nē, šajā receptē tas nav obligāti 🙂

      Atbildēt
  2. Gunita saka:
    26 Februāris, 2021 8:59 pm

    Labdien, ar ko luudzu vareetu aizstaat Bauckhof maisiijumu ‘biezpiena’ pildiijumam?

    Atbildēt

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}