Kad gribas ko sātīgu, kraukšķīgu un elementāru. Vegāni un bezglutēna. Kraukšķīgie kvinojas plācenīši būs piemēroti jebkurai ēdienreizei – brokastīm, pusdienām un vakariņām.
Kvinojas vietā vari plācenīšos izmēģināt arī novārītu amarantu vai prosu.
Kas nepieciešams?
-2 daiviņas ķiploka, smalki sakapātas (pēc vēlēšanās)
-½ sīpola, smalki sakapāts (pēc vēlēšanās)
-4 vidēja izmēra burkāni, sarīvēti
-200g vārītu Rapunzel turku zirņu, droši izmanto arī konservētus turku ziņus
-200g vārītas Bohlsener Muehle kvinojas
-1 mazs cukini, sarīvēts
-Šķipsna sāls, piparu, malta muskatrieksta
-2 ēdamk. Bauck Hof griķu vai rīsu miltu
-Eļļa cepšanai, es izmantoju Rapunzel kokosriekstu eļļu
Kas jādara?
- Pannā apcep ķiploku un sīpolu. Pievieno sarīvetus burkānus un sautē kamēr tie mīksti.
- Sablenderē vai samīci turku zirņus.
- Bļodā liec novārīto kvinoju (par kvinoju vairāk lasi šeit), turku zirņu masu, izsautētos burkānus, cukini, garšvielas un miltus. Visu kārtīgi sajauc.
- Pannā uzkarsē eļļu. Veido plācenīšus un apcep zeltaini kraukšķīgus. Ja vēlies, tad pirms likšanas uz pannas plācenīšus vari apviļāt arī rīvmaizē vai miltos.
Tavas pārdomas par rakstu