• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 12 maijs, 2016

Mērces, kuras tev noteikti jāprot pagatavot

« Matu krāsošana padara tos veselīgus!  ||  4 idejas ātri pagatavojamām bio brokastīm »

Pavasaris ir laiks, kad uz mūsu galda parādīties aizvien vairāk salātu, svaigu dārzeņu un zaļumu. Un bieži vien labāko salātu atslēga ir mērce! Ideālā mērce spēj pārvērst parastas salātlapas 100 dažādos veidos.

Es esmu apkopojusi savas garšīgākās un noderīgākās TOP 4 mērces vienkopus! Tev noteikti tās ir jāpatur prātā. Visas ir vegāniskas. Pagatavošana visām ir vienāda – visas sastāvdaļas sajauc/sablendē kopā un pievieno salātiem!

Variācijas pamatsalātiem var būt no 1 sastāvdaļas līdz pat 15. Piemēram, tikai salātlapas, gurķītis vai rīvēti burkāni.

1. Elementārākā – balzāmetiķa mērce

¼ tases Biona krēmīgā balzāmetiķa

¾ tases Rapunzel extra virgin olīveļļas

Šķipsna Himalaju sāls

Šķipsna Sonnentor svaigi maltu piparu

Pēc izvēles var papildināt – ar svaigiem vai kaltētiem garšaugiem, tējkaroti medus vai brūnā cukura, sinepēm un svaigi spiestu daiviņu ķiploka.

2.Vegāniskā cēzara mērce

¼ tases (60 g) humusa – paštaisīta vai veikalā pirkta

1 tējk. aso sinepju

½ tējk. rīvētas citrona miziņas

2-3 ēdamk. svaigi spiestas citronu sulas

2 tējk. kapera piparu un pāris tējk. sula no tiem

4 daiviņas svaigi spiesta ķiploka

Šķipsna sāls un piparu

 1-2 ēdamk. Rapunzel extra virgin olīveļļas,

1-2 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrupa A grade

3.Krēmīga ‘vegānā’ siera mērce

 1 tase Rapunzel indijas riekstu

1 ēdamk. Rapunzel tahini

1 ēdamk. Rapunzel rauga pārslu

1/4 tases ūdens

Sula no 1 laima

Šķipsna sāls un piparu

P.S. kārtīgi viss jāsablendē, ja vēlas krēmīgāku – indijas riekstus var iepriekš pamērcēt 2-4 stundas

4.Citrusaugļu-tahini mērce


3 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas

1 ēdamk. svaigi spiestas citrona sulas

2 ēdamk. Rapunzel tahini

1 ēdamk. Bionas kokosriekstu etiķa vai RAW ābolu sidra etiķa

2 ēdamk. Allos agaves sīrupa vai Rapunzel kļavu sīrupa grade C

1-2 tējk. Dižonas sinepju

½- 1 tējk. svaigi sasmalcināta ingvera

1 daiviņa saspiesta svaiga ķiploka

Šķipsna Himalaju rozā sāls un svaigi maltu Sonnentor piparu

1 ēdamk. Rapunzel kaņepju, olīveļļas vai Eļļas Koks valriekstu eļļas

 

*Rakstā pieminētās sastāvdaļas var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā – bio.lv

Recepšu avoti un bildes

http://www.thekitchn.com/

Home

http://minimalistbaker.com/

http://plantpoweredkitchen.com/

http://www.ohsheglows.com

 

paraksts_biobl_Il

« Matu krāsošana padara tos veselīgus!  ||  4 idejas ātri pagatavojamām bio brokastīm »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Laura saka:
    12 maijs, 2016 2:54 pm

    Ļoti foršs raksts. Pastāsti vairāk par rauga pārslām- kas tas tāds, vai tas tā kā ir raugs, ko liek maizē un ko šīs pārslas dod mērcei? 🙂

    Atbildēt
    • admin saka:
      12 maijs, 2016 3:01 pm

      Paldies, Lauriņ! Šķita, ka varētu noderēt salātu sezonai atklājoties :))

      Rauga pārslas ir kā ēdiena piedeva-garšviela! Tās iegūst no neaktīvā rauga. Tām piemīt tāda ”parmezānīga” garša un tās ir bagātinātas ar vitamīniem, piemēram B12, kas mēdz trūkt vegāniskā uztura pārstāvjiem.
      Tās visbiežāk tiešām lietoju kā garšvielu, pie salātiem, dažādiem graudaugiem, mērcēm. Pārkaisu pāri, vai arī iemaisu!

      Atbildēt
  2. Ieva saka:
    8 Februāris, 2021 5:08 pm

    Paldies par interesantajām mērcīšu receptēm, šādas pagatavotas cik ilgi var uzglabāt?

    Atbildēt
    • Ilva Bekmane saka:
      9 Februāris, 2021 1:56 pm

      vislabāk pagatavot tieši pirms ēšanas! Vairāk par 2 dienām neuzglabātu ledusskapī

      Atbildēt

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}