Esmu meklējusi to perfekto, veselīgo brokastu formulu, kas sniegtu sāta sajūtu un enerģiju, tomēr neradītu smaguma sajūtu. Visi produkti, no kā tiek pagatavots šis pudiņš, ir ārkārtīgi vērtīgi, jo tiem piemīt dažādas superīpašības. Turklāt šie superprodukti garšo lieliski! Deserts brokastīs – kas var būt vēl labāk?!
Katru no sastāvdaļām pievienoju ar konkrētu nolūku
Čia sēklas satur ārkārtīgi daudz dzelzs un kalcija, kā arī citas vērtīgās uzturvielas. Nostāsti vēsta, ka acteku karavīriem sauja čia sēklu palīdzējušas nodrošināt izturību visas dienas garumā! Uzbriedinātas čia sēklas ap sevi izveido želejveida apvalku, un savas interesantās struktūras un neitrālās garšas dēļ lieliski iederas dažādos veselīgos desertos.
Drupinātas kakao pupiņas satur antioksidantus, magniju, kalciju, hromu, dzelzi un citas minerālvielas. To sastāvā ir arī dabīgas vielas garastāvokļa uzlabošanai, piemēram, serotonīns, kas noder stresa mazināšanai, triptofāns, kas ir pazīstams kā antidepresants un dopamīns, kas paaugstina labsajūtu, motivāciju.
Dabīgais saldinātājs kļavu sīrups ir iebiezināta kļavu sula. Atkarībā no ražas novākšanas laika, krāsas un garšas, kļavu sīrups tiek iedalīts pakāpēs – A, B un C. Tā, piemēram, apzīmējums Grad A nozīmē gaišu kļavu sīrupu ar maigu garšu, savukārt Grad C nozīmē tumšu kļavu sīrupu ar spēcīgu garšu. Kļavu sīrupa glikēmiskais indekss (GI) ir zemāks nekā cukuram, tas satur vērtīgās minerālvielas un antioksidantus.
Un tagad – gatavoju veselīgas brokastis!
Vienai porcijai nepieciešams
2 ēd. k. Zaļās Paciņas bio čia sēklu;
1 ēd. k. Zaļās Paciņas drupinātu kakao pupiņu;
2 ēd. k. Rapunzel auzu pārslu;
1 tējk. Rapunzel Grad A bio kļavu sīrupa;
pāris riekstu vai sēklu pēc izvēles (es izvēlos Rapunzel bio mandeles vai saulespuķu sēklas);
200 ml Isola Bio rīsu-kokosriekstu piena (ja vēlies, vari izmantot bioloģisko kefīru vai paniņas);
ogas vai augļus – pēc izvēles.
Pagatavošana
Bļodā vai iemīļotajā krūzītē lieku čia sēklas, drupinātās kakao pupiņas, auzu pārslas, kļavu sīrupu un riekstus. Visu apleju ar augu pienu, kefīru vai paniņām, apmaisu un lieku trauciņu ledusskapī uz pāris stundām atvēsināties.
Jau pēc divām stundām pudiņš ir kļuvis tumīgs, čia sēklas un auzu pārslas ir uzbriedušas, savukart rieksti ir izmērcējušies, tātad aktivizējušies (vairāk par riekstu aktivizēšanu lasi topivesels.lv). Visbeidzot pudiņu pārkaisu ar ogām vai dažādiem augļiem.
Uz veselību!
Tavas pārdomas par rakstu