• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 21 oktobris, 2019

Vegāniski krēmīgā ķiploku pasta

« Ātras iedarbības dabīgie kosmētikas produkti  ||  Mans 2019. gada dabīgo ķermeņa krēmu TOP 10 »

Makaroniem nav jābūt biedam mūsu uzturā. Vēlos jums pastāstīt par cieto kviešu bio makaroniem. Cietie kvieši satur vairāk olbaltumvielu un uzturvielu nekā parastie kvieši. Tie pagatavoti tikai no divām sastāvdaļām – cieto kviešu mannas un ūdens. Manis izmantotie Alce Nero makaroni jeb pasta ir gatavota no “Senatore Capelli” cietajiem kviešiem, kas audzēti Itālijā, un ar Dolomītu Alpu avota ūdeni. Iegūto cieto kviešu mannu sijā un sajauc ar avota ūdeni, kas Dolomītu Alpos tek 2000 metru augstumā. Šāda īpašā kombinācija piešķir šiem makaroniem intensīvu aromātu, unikālu garšu un stingrību. Tos noteikti varētu dēvēt par īstu un tradicionālu pastu.
Lai arī pamatā savu uzturu veidoju bez kviešu produktiem, dažkārt man ļoti kārojas uzēst kvalitatīvu kviešu pastu, kas garšīgi pagatavota. Cietie kvieši organismā tiek sašķelti lēnāk, jo tiem ir zemāks GI (glikēmiskais indekss). Tas nozīmē, ka iestājas ilgāka un pamatīgāka sāta sajūta. Cietie kvieši satur arī rezistento cieti. Šī ciete darbojas organismā kā šķiedrviela, palīdzot samazināt apetīti un labvēlīgi iedarboties uz gremošanas sistēmu.
Pastu pagatavoju kopā ar vegānisko mandeļu krēmu, garšvielām un apbrūninātu ķiploku un sīpolu. Vienkārši un ļoti gardi. Un, ja arī parastos makaronus nekārojas, tos var aizstāt ar pākšaugu makaroniem!

Kas nepieciešams?

  • 150-200 g Alce Nero bio cieto kviešu pastas (vai arī jebkura cita makaronu alternatīva, piemēram turku zirņu pasta)
  • šķipsna Rapunzel dzidrā buljona (tas ir sausais buljons, kas nav safasēts kubiņos)
  • Olīveļļa vai cita eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, izmantoju sarkano
  • 4 ķiploku daiviņas
  • šķipsna sāls un šķipsna malta muskatrieksta
  • 1-2 ēdamk. bezglutēna miltu
  • 1 iepakojums Allos mandeļu krēma vai cita augu krēma
  • ~150ml ūdens
  • 3 ēdamk. rauga pārslu

Kas jādara?

  1. Novāra makaronus pēc norādēm uz iepakojuma. Manis izmantotie makaroni jāvāra 8-10 minūtes – al dente. Vārīšanās procesā sāls vietā pievienoju bio dzidrā buljona pulveri. Graudaugi ļoti labi uzsūc garšu no garšvielām, kas tiek pievienotas to gatavošanas laikā.
  2. Tikmēr pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku līdz zeltainumam. Turpat pannā pievieno sāli, maltu muskatriekstu, miltus, mandeļu krēmu, ūdeni un rauga pārslas. Visu sasautē līdz mērce kļūst tumīga. Pēc nepieciešamības var iemaisīt vēl miltus. Kad mērce gatava, to pēc vēlēšanās var sablendēt.
  3. Turpat pannā pievieno gatavos makaronus un samaisa ar mērci. Papildina ar zaļumiem pēc vēlēšanās. Papildus sierīgumam var pievienot vēl rauga pārslas vai kādu vegānisko kūstošo sieru.

« Ātras iedarbības dabīgie kosmētikas produkti  ||  Mans 2019. gada dabīgo ķermeņa krēmu TOP 10 »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: alce nero, bioblogs, cietie kvieši, garšīgi, ķiploku pasta, mandeļu krēms, pasta, recepte, vegāniski

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • Kas ir ghī sviests un kā to pagatav...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}