• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 18 Februāris, 2019

Saldais kartupelis pildīts ar glazētiem āboliem

« Garšīgi bio pārtikas jaunumi  ||  Minerālu pūderis – alternatīva tonālajam krēmam »

Vai piekritīsiet, ka veselīgu saldo ēdienu receptes noder vienmēr? It īpaši ziemā, kad gribas ko saldu, sildošu un sātīgu. Fantastisks pēdējā laika atklājums ir saldi pildīts saldais kartupelis! To ilgi cepot krāsnī, no tā izdalās dabīgie cukuri un tas kļūst pat vēl saldāks. To var pildīt ar dažādiem sautētiem un žāvētajiem augļiem pēc izvēles. Šis ēdiens arī lieliski noder kā brokastu ideja. Manu receptes versiju lasi zemāk!

Kas nepieciešams?

  • 2 saldie kartupeļi
  • 2 tējk. Cosmoveda bezsmaržas kokosriekstu eļļas cepšanai
  • 1 paliels ābols
  • Sauja rozīņu un iecienītāko riekstu (man garšo valrieksti)
  • Šķipsna Aladina garšvielu maisījuma kafijai (to var izmantot ne tikai kafijai, tā sastāvā ir kardamons, kanēlis, ingvers un citas sildošas garšvielas)
  • ~1-2 ēdamk. Biona dateļu sīrupa (vai cita saldinātāja)
  • ~2 ēdamk. Rapunzel Samba lazdu riekstu krēma

Kas jādara?

  1. Uzkarsē krāsni līdz 190C. Sadursta saldos kartupeļus ar dakšu un liek cepeškrāsnī uz aptuveni 50 minūtēm.
  2. Kad kartupeļi gatavības laiks jau tuvojas, pagatavo pildījumu. Sagriež ābolu un sautē to sakarsētā kokosriekstu eļļā, vidēji 5-7 minūtes. Turpat pannā pievieno Aladina garšvielu maisījumu, rozīnes, riekstus un mazliet dateļu sīrupa. Pasautē vēl 2-3 minūtes.
  3. Kad kartupelis gatavs, iegriež tajā viegli ar nazi, lai to varētu atvērt un ievietot gatavo ābolu pildījumu! Papildus saldumam pārlej pāri vēl dateļu sīrupa un lazdu riekstu krēma.
« Garšīgi bio pārtikas jaunumi  ||  Minerālu pūderis – alternatīva tonālajam krēmam »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: brokastis, deserts, saldais kartupelis, veselīgi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}