• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi, Stāsti 12 Septembris, 2016

Sarunas par ēdienu

« Atklājam patiesību – dabīgās kožļenes  ||  Veselīgi cepumi no 5 sastāvdaļām »

Pavadījām saulainu pēcpusdienu. Svinot. Svinot lielisku dienu. Un svinot arī to, ka Biotēkas komanda šovasar veiksmīgi atvērusi 2 Biotēkas – t/c Alfa un P.Brieža ielā 33 – kopā veidojot maģisko skaitli 11.

Svinējām arī ilgi lolotā projekta finišu – www.bio.lv, kur tiešsaitē vari iegādāties Biotēkas plauktos esošos produktus un iegūt par tiem informāciju.

Kādēļ sarunas par ēdienu? Kad jau pirms 2 gadiem devos uz darba pārrunām, ar vēlmi būt daļai no Biotēkas komandas, priekšnieks man uzdeva jautājumu – ko tu ēd? Sākumā mazliet apjuku.. Kā, ko es ikdienā ēdu? Vai tas ir tik būtiski?

Tagad varu teikt, ka ir! Patiešām ir. Un tas, ko es ēdu, ir veidojis jaunas tikšanās, sarunas un vedis mani pa šo ceļu, pa kuru eju.Tādēļ mēs savu kopā sanākšanas saulaino pēcpusdienu nosaucām Sarunas par ēdienu, aicinot arī mūsu mīļos ciemiņus, blogerus – vienreizēju domu un recepšu autorus, zinot – būs par ko parunāt!

  20160908_155952

20160908_160104

20160908_173333

Maltīti sākām ar svaigajiem salātiem, kurus pasniedzām kopā ar Bauck Hof Falafel un Bauck Hof Tomātu un bazilika kraukškīgi ceptiem burgeriem. Salātus bija iespēja papildināt ar mērcītēm pēc savas gaumes – vinegreta mērcīti, Amisa vegānisko majonēzi vai Biona čili mērci.

Tieši stundu pirms mūsu pēcpusdienas sākuma cepām maizīti, izmantojot Bauck Hof gatavos maisījumus – bezglutēna tumšās maizītes pagatavošanai un bezglutēna Easy-Bake rīsu maizīti. Piedāvājām dažādus smēriņus – Tartex veģetārās pastētes ar tomātiem un trifeļu sēnēm, kā arī Zwergenwiese sviestmaižu pastu, kas garšo mats uz mata kā Philadephia siers, bet šī pasta ir 100% vegāniska!

20160908_160316 20160908_173308   20160908_173342

Desertam uzcepām Bauck Hof šokolādes kūciņas, kuras pasniedzām kopā ar dārza augļiem un bija papildināmas ar Biona dateļu sīrupu vai De Rit lazdu riekstu vegānisko krēmu.

Našķiem degustējām un īpašu atzinību guva Alce Nero jaunā šokolāde ar jūras sāli un iChoc vegāniskās šokolādes. Uzkodām piedāvājām arī Alce Nero pilngraudu cepumus, Cosmoveda kokosriekstu čipsus un Biona pilngraudu vafeles ar lazdu riekstu pildījumu.

20160908_173406Vīns arī no Biotēkas – Macatela bioloģiskais vīnu bez sulfītiem, kurš izceļas ar fantastisku saldu augļu garšas buķeti. Piedāvājām arī Rochester bezalkoholisku ingvera dzērienu, kurš lieliski garšo sajaukts ar EHD gaišo vīnogu sulu. Starpcitu, EHD vīnogu sulu gatavo no tām pašām vīnogām, no kurām vīnu – tātad īpaši kvalitatīvām un rūpīgi audzētām.20160908_195839

Pēcpusdienas gaitā pārcilājām dažādus tematus, kā arī iepazīstinājām ar jaunumiem un interesantiem produktiem.

Melnais amarants jeb vegāniskais kaviārs

Jau aptuveni 10 gadus Biotēkas plauktos atrodams superprodukts amarants, kas ar savām īpašībām pielīdzināms kvinojai. Toties melnajā amarantā ir koncentrētāks minerālvielu daudzums, uz ko norāda tā tumšā krāsa. Tas bagātīgi satur magniju, dzelzi, kalciju un cinku. Pēc izskata tas atgādina melno kaviāru, tādēļ arī tiek saukts par vegānisko kaviāru. Mazajām sēkliņām ir patīkama, viegli riekstaina garša. Pagatavošana: 1 glāze amaranta un 2 glāzes ūdens, vāra 20 minūtes un atstāj 5 minūtes uzbriest. Pievieno salātiem, sautējumiem vai arī ēd tāpat ar garšvielām.

Attēlu rezultāti vaicājumam “schwartz amarant”

Čia sēklu eļļa

Aizvien vairāk tiek runāts par labo taukskābju nepieciešamību un nozīmīgumu visos organisma procesos. Lai mēs būtu veseli, enerģiski un starojoši, būtiski uzņemt omega 3 un omega 6 taukskābes pareizā proporcijā (1:3). Jaunums Rapunzel Oxyguard valriekstu eļļa apvienojumā ar linsēklu un čia sēklu eļļu – taukskābes ideāli sabalansētas. Šim eļļu maisījumam piemīt ļoti patīkama riekstaina un maiga garša, kas lieliski papildinās jebkurus svaigos salātus. To var lietot arī skaistumkopšanā – smērējot uz ķermeņa un mitrinot matu galus.

Attēlu rezultāti vaicājumam “rapunzel chia”

Kurkumas latte

Jeb Zelta piens, saukts arī par Dievu dzērienu. Šī dzēriena pamatā tā dēvētā veselīgākā garšviela pasaulē – kurkuma, kura teicami palīdz mums justies līdzsvarā. Šis dzēriens noder mums, kad jūtamies mazliet apslimuši, saguruši un nepieciešama enerģija, vai arī tieši otrādi, vēlamies sabalansēt sevi un relaksēties.

Sonnentor Kurkumas Latte ir garšvielu maisījums, kuras sastāvā ir ne vien kurkuma, bet arī Ceilonas kanēlis, ingvers, muskatrieksts, kardamons un melnie pipari – šīs garšvielas dzēriena garšu padara lielisku un veicina kurkumas iedarbību.

Pagatavošana: 1 tējk. Sonnentor Kurkumas Latte uz 200ml karsta piena. Austrumos šim dzērienam tiek pievienots arī nedaudz Ghī sviesta un medus. Pamēģini!

Saldā apelsīna ēteriskā eļļa

Tieši tas, kas nepieciešams rudenī! Saldais apelsīns saukts par laba garastāvokļa augli, tā smarža patiešām uzlabo noskaņojumu. Pilienu šīs eļļas var pievienot arī cepumiem, kūkām un dažādiem desertiem! Turklāt Ance padalījās ar mums ar foršu knifiņu – pievieno pilienu ēteriskās eļļas ūdenim, kas tiek pildīts gludeklī. Drēbes pēc gludināšanas smaržos lieliski.

Zīdkoka ogas

Saulē kaltētās zīdkoka odziņas pēc garšas līdzinās avenēm, bet šīs ir vēl saldākas.Tās ir lielisks C vitamīna avots, kas spēcina imunitāti. Odziņu sastāvā arī kalcijs un dzelzs, kas īpaši labi uzsūcas ar odziņu sastāvā esošo C vitamīnu. Zīdkoka ogas ir viens no mūsu mīļākajiem našķiem un tās var pievieno turpat kur rozīnes, piemēram keksos, augļu-riekstu maisījumos un smūtijos.

14238213_494690177392961_5552953464719307482_n
Bilde: Edgars Sanders, eddiesvegankitchen.com
dāvanas
Bilde: Ance Šternberga, topivesels.lv

Mūsu ciemiņi, kam patīk parunāt par ēdienu

Lindas Virtuve

Dita Lase

Ance Šternberga

Eddies Vegan Kitchen

Anna Panna

Linda Vilmansone

paraksts_biobl_Il

« Atklājam patiesību – dabīgās kožļenes  ||  Veselīgi cepumi no 5 sastāvdaļām »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}