• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi, Stāsti 09 Novembris, 2016

Viss, kas tev jāzina par garšvielām

« Viss, kas tev jāzina par eļļām  ||  7 elementāri veidi kā aizvietot piena produktus »

Nekad neaizmirsīšu kādas draudzenes ieteikumu – lai liktu vīrietim mīlēt tevis gatavoto ēdienu – nežēlo garšvielas. Garšvielas ir kaut kas vairāk par sāli un pipariem. Īpašās garšu kombinācijas padara ēdienu bagātu, noslēpumainu un unikālu. Tajā pašā laikā arī pats ēdiena gatavotājs no ēdiena baudītāja skatupunkta kļūst noslēpumains un unikāls.

Jau gadu tūkstošus medicīnā

Ķīnas medicīna un Ajūrvēda garšvielas izmanto kā dziednieciskus līdzekļus neskaitāmus gadu tūkstošus. Ārkārtīgi daudz garšvielas veicina gremošanu, kas tiek uzskatīts par pašu veselības pamatu. Veselīga gremošanas sistēma – vesels, enerģisks un laimīgs cilvēks.

Interesanti, ka garšvielām piemīt arī spirituāla nozīme, piemēram, baziliks tiek uzskatīts par dvēseli un mājvietu attīrošu augu, iznīcinot sliktās enerģijas. Oregano folklorā tiek asociēts ar apzināto sapņu veicināšanu un atkarību uzveikšanu. Bet, piemēram, krustnagliņas ir ieteicams katrai sievietei nēsāt līdzi somā un pakošļāt, lai uzlabotu omu un vispārīgo pašsajūtu. Turklāt fenheļa sēklas, košļātas tīrā veidā, momentāli var novērst vēdera uzpūšanos.

Vairāk rūgtā

Pēdējā laikā speciālisti ļoti daudz uzsver to, ka uzturā vairāk jāiekļauj rūgtā garša! Rūgtā garša stimulē un balansē ķermeni, mazinot pārmērīgo kāri pēc saldās garšas. Uztura speciālisti min, ka rūgtā garša veicina gremošanas fermentu izstrādi un stimulē garšas kārpiņas uz mēles.

Tas nebūt nenozīmē, ka tev turpmāk jāatsakās no citām garšām. Pietiks ar to, ka ēdienam pievienosi šķipsniņu rūgtenu garšvielu, piena šokolādes vietā izvēlēsies rūgto šokolādi, bet apelsīnu vietā – greipfrūtus!

Garšvielu lietošana

Ir divi veidi kā pievienot garšvielas ēdienam – vispirms apcepot taukvielās, piemēram Ghī sviestā, lai tās aktivizētu un izdalītu aromātu. Ja izvēlies tās apcept, tad vispirms apcep rupjās garšvielas un pēc tam smalkās. Otrs veids – garšvielas pievieno gatavošanas beigās, lai piešķirtu svaiguma noti.

Garšvielas ieteicams glabāt tumšā un vēsā vietā, attālāk no plīts un karstās gaisa plūsmas. Centies vispirms garšvielas iebērt saujā vai karotē un tad pievieno karstam ēdienam, lai ēdiena tvaiki neiekļūtu garšvielu trauciņā.

14733570_1788591584748631_2113647191267475456_nBioloģiskas garšvielas

Kad salīdzināju bioloģisko garšvielu garšas īpašības ar parastajām – skaidrs viens – turpmāk tikai bioloģiskās! Tās ir daudz, daudz intensīvākas, izteiksmīgākas un pat krāsainākas. Bioloģiskie garšvielu zīmoli, kuriem uzticos – Sonnentor, Cosmoveda un Rapunzel. Garšvielu autentiskumu apliecina īpašie sertifikāti un uzņēmumu filozofija – augi tiek rūpīgi novākti ar rokām, maigi un dabīgi izkaltēti un safasēti gaisu necaurlaidīgos iepakojumos. Un pats galvenais – garšvielas nesatur apjomu palielinošus piemaisījumus.

14711943_269650570098398_1235011631147122688_n

Sākumkomplekts

Tikai tagad sāc savu garšvielu ceļojumu un nezini, ar kurām garšvielām, lai sāk? Manā virtuvē vienmēr būs atrodami vismaz pipari, kurkuma, īstais Ceilonas kanēlis, ingvers un baziliks! Šīs uzskatītas par vienām no veselīgākajām garšvielām, ar kurām bagātināt praktiski jebkuru sautējumu, silto dzērienu, zupu, desertu vai salātus!

Lai izvēlētos savu garšvielu komplektu, vairāk par to īpašībām un pielietojumu skati lielajā tabulā!

Web

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

paraksts_biobl_Il

« Viss, kas tev jāzina par eļļām  ||  7 elementāri veidi kā aizvietot piena produktus »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Atbalsojums: Saderīgas un nesaderīgas pārtikas produktu kombinācijas - BioBlogs.lv

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}