• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 30 Marts, 2020

Kā pagatavot uzpūstu amaranta ”popkornu”

« Veselības supervaronis – C vitamīns. Kuros produktos tas atrodams?  ||  Cukura vaksācija mājās »

Amarants ir jau gadu tūkstošiem pazīstams ”pseidograudaugs”. ”Pseido” tādēļ, ka amarants vairāk ir kā sēkla. Līdzīgi kā kvinoja. Amarants ir bijis pamatprodukts Acteku uzturā. Tas uzturā, galvenokārt, ir lietots, lai palielinātu fizisko izturību un spēku. Amarants satur daudz olbaltumvielu, dzelzs, šķiedrvielu un magnija.  Amarants dabīgi nesatur glutēnu. Kā arī amarantā ir zemāks ogļhidrātu saturs nekā citos graudaugos.
Amaranta sēklas ir mazākas nekā kvinojas sēkliņas. Un pretēji kvinojai, novārīts amarants nekļūst tik pufīgs, bet drīzāk lipīgs – kā auzu pārslu putra. Tomēr vārīšana nebūt nav vienīgais amaranta pagatavošanas veids!
Mans iecienītākais amarants ir Rapunzel bio amarants, jo zinu, ka tas ir viskvalitatīvākais un tīrākais.

Idejas amaranta izmantošanai

    • Kā putru vai piedevu pamatēdienam
    • Pievienot zupai, lai iebiezinātu
    • Pievienot plācenīšiem
    • Mīklām – picas pamatnei, sāļajiem vai saldajiem mafiniem
    • Svaigajiem un siltajiem salātiem
    • Dārzeņu sautējumos
    • Pagatavot uzpūstu amarantu un to izmantot saldumu receptēs, kā našķi/piedevu
    • Amarantu var arī diedzēt

Tradicionālā amaranta pagatavošana:

    1. Uzliek vārīties 2,5 – 3 glāzes ūdens. Kad ūdens burbuļo, tajā ieber 1 glāzi amaranta.
    2. Samazina uguni, uzliek vāku un vāra amarantu 20 minūtes.
    3. Kad amarants ir gatavs, pievieno garšvielas.
    4. Šādi pagatavotu amarantu var izmantot sautējumos, zupām, plācenīšos, salātos.

Amaranta ”popkorns”

Patiesībā amarantu ir vieglāk ”uzpūst” nekā tradicionālo popkornu. Ar kukurūzas popkornu vairāk notiek tāda kā uzticēšanās. Ieliek graudus katlā, uzliek vāku un tic, ka viss izdosies. Bet ar amarantu ir citādāk. Vāku neliek virsū un procesu kontrolē!
    1. Visērtāk būs izmantot augstu katliņu, lai sēklas nešaudās visapkārt.
    2. Katliņš ir jāuzkarsē tā, lai sēkliņas uzsprāgtu nevis sadegtu. iespējams, ka pāris reizes būs jāizmēģina līdz izdosies atrast ideālo temperatūru. Pārāk karsts katls – sēkliņas gan apdegs, gan izsprāgs. Nepietiekoši karsts – sēkliņas neizsprāgs un apdegs. Tādēļ ir jāatrod ideālā temperatūra.
    3. Katliņā lieku vienlaicīgi ne vairāk kā 1 ēdamk. amaranta – no kura iegūstu 2-3 ēdamk. amaranta popkorna. Sēkliņas izsprāgs aptuveni 30 sekunžu laikā.
    4. Procesā katliņu pakrata, lai sēkliņas izlīdzinātos katla apakšā un vienmērīgi izsprāgtu.
    5. Kad amarants ir gatavs, to izsijā caur sietiņu. Apdegušās sēkliņas, kas izbirst caur sietu – met ārā, bet to, kas paliek sietā – patur kā gatavo produktu!

« Veselības supervaronis – C vitamīns. Kuros produktos tas atrodams?  ||  Cukura vaksācija mājās »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: amarants, bioloģiski, biotēka, popkorns, rapunzel, recepte, uzpūsts amarants

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}