• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 23 Marts, 2021

Mājās fermentēti kāposti

« 3 mājās pagatavojamas matu maskas bojātiem matiem  ||  Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes »

Kādēļ ēst fermentētus produktus? Jo tie ir bagāti ar vērtīgajām labajām baktērijām un tie ir vieglāk asimilējami ķermenī tieši fermentētā veidā. Fermentēšanas process dārzeņus padara biopieejamākus un ķemenis labāk spēj uzņemt dārzeņos esošās uzturvielas. Turklāt – tie garšo ļoti labi!

Pagatavot fermentētus dārzeņus ir ļoti vienkārši, tas neaizņem vairāk par 10 minūtēm. Nav nepieciešams sterilizēt burkas vai izmantot daudz sastāvdaļas. Šoreiz fermentēju kāpostus, bet fermentēt var arī burkānus, sīpolus, ķiplokus, puķkāpostus, brokoļus, cukini, redīsus, bietes, puravus.

Sastāvdaļas

  • 1 maza kāpostgalva
  • filtrēts ūdens
  • 1 ēdamk. labas kvalitātes sāls, piemēram Himalaju rozā sāls

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež kāpostu. Liek kāpostus burkā. Pa virsu uzliek 1 veselu kāposta lapu. Visu pieblietē.
  2. Sajauc atsevišķā traukā ūdeni ar sāli. Un pārlej sālsūdeni kāpostiem – tā, lai ūdens nosegtu kāpostus pilnīgi.
  3. Lielajā burkā pa virsu kāpostiem uzliek mazāku burciņu vai kādu smagumu, kas ietilpst lielajā burkā. Tas nodrošinās to, ka kāposti būs piespiesti, bet gaisam būs iespējams cirkulēt un burka nebūs pilnībā noslēgt. Ir svarīgi, lai kāposti vienmēr būtu zem ūdens. Ja nepieciešams, var pieliet burkā vēl ūdeni.
  4. Uzliek lielo burku uz kāda paliktnīša, jo fermentācijas procesā burkā esošais šķidrums var pārplūst pāri burkas malām.
  5. Atstāj kāpostus fermentēties istabas temperatūrā vismaz 4 dienas. Ja ir redzami burbulīši – tā ir laba zīme, tie liecina par fermentācijas norisi.
  6. Kad vēlamais fermentācijas laiks ir noslēdzies, burku ievieto ledusskapī. Dažu dienu laikā izveidosies pilnīgāka kāpostu garša. To var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus.

Raksta autore: Ilva Jasmīne Bekmane, @ilva.jasmine

« 3 mājās pagatavojamas matu maskas bojātiem matiem  ||  Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bioblogs, dārzeņi, fermentēšana, probiotikas, recepte, veselībai, veselīgi, vienkārši

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}