• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi Marts 23, 2021

Mājās fermentēti kāposti

« 3 mājās pagatavojamas matu maskas bojātiem matiem  ||  Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes »

Kādēļ ēst fermentētus produktus? Jo tie ir bagāti ar vērtīgajām labajām baktērijām un tie ir vieglāk asimilējami ķermenī tieši fermentētā veidā. Fermentēšanas process dārzeņus padara biopieejamākus un ķemenis labāk spēj uzņemt dārzeņos esošās uzturvielas. Turklāt – tie garšo ļoti labi!

Pagatavot fermentētus dārzeņus ir ļoti vienkārši, tas neaizņem vairāk par 10 minūtēm. Nav nepieciešams sterilizēt burkas vai izmantot daudz sastāvdaļas. Šoreiz fermentēju kāpostus, bet fermentēt var arī burkānus, sīpolus, ķiplokus, puķkāpostus, brokoļus, cukini, redīsus, bietes, puravus.

Sastāvdaļas

  • 1 maza kāpostgalva
  • filtrēts ūdens
  • 1 ēdamk. labas kvalitātes sāls, piemēram Himalaju rozā sāls

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež kāpostu. Liek kāpostus burkā. Pa virsu uzliek 1 veselu kāposta lapu. Visu pieblietē.
  2. Sajauc atsevišķā traukā ūdeni ar sāli. Un pārlej sālsūdeni kāpostiem – tā, lai ūdens nosegtu kāpostus pilnīgi.
  3. Lielajā burkā pa virsu kāpostiem uzliek mazāku burciņu vai kādu smagumu, kas ietilpst lielajā burkā. Tas nodrošinās to, ka kāposti būs piespiesti, bet gaisam būs iespējams cirkulēt un burka nebūs pilnībā noslēgt. Ir svarīgi, lai kāposti vienmēr būtu zem ūdens. Ja nepieciešams, var pieliet burkā vēl ūdeni.
  4. Uzliek lielo burku uz kāda paliktnīša, jo fermentācijas procesā burkā esošais šķidrums var pārplūst pāri burkas malām.
  5. Atstāj kāpostus fermentēties istabas temperatūrā vismaz 4 dienas. Ja ir redzami burbulīši – tā ir laba zīme, tie liecina par fermentācijas norisi.
  6. Kad vēlamais fermentācijas laiks ir noslēdzies, burku ievieto ledusskapī. Dažu dienu laikā izveidosies pilnīgāka kāpostu garša. To var uzglabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus.

« 3 mājās pagatavojamas matu maskas bojātiem matiem  ||  Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes »


Nesen publicētie raksti

  • Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes

    Marts 23, 2021
  • Rožu-pekanriekstu šokolāde

    Februāris 05, 2021
  • bioloģisku dāvanu idejas

    Idejas garšīgām Ziemassvētku dāvanām + KONKURSS

    Novembris 27, 2020

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas:bioblogs, dārzeņi, fermentēšana, probiotikas, recepte, veselībai, veselīgi, vienkārši

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Pārbaudiet e-pastu vai "surogātpastu" mapi, lai apstiprinātu abonementu iekš Bioblogs.lv

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Mana ekzēma un kas man palīdzēja
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veidi kā...

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2021 bioblogs.lv | Atbildības atruna