• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 21 Aprīlis, 2017

Tiramisu bez piena produktiem, olām un arī bez cepumiem

« Dabas dziednieki – Ājurvēdisko Khadi eļļu maisījumi  ||  Bellapierre dabīgie minerālu pūderi – 5 in 1 »

Šo būtu grūti nosaukt par autentisku tiramisu, jo tā sastāvā nav ne olas, ne mascarpone krēms, ne dāmu pirkstiņi. Bet – tas izdevās izcils, izmantojot deserta pamatā dažādus riekstus, kafiju un kokosriekstu krēmu.

Deserta pagatavošanu var iedalīt trīs galvenajās daļās – kraukšķīgā pamatne, kafijas krēms un vaniļas krēms. Viss kas jādara – katrai kārtai nepieciešamās sastāvdaļas jāiemet blenderī un jāiegūst nepieciešamā konsistence! Vari eksperimentēt un kārtot šīs kārtas glāzēs pamīši ļoti plānas, lai iegūtu interesantu dekoratīvo efektu.

Kas nepieciešams?

Sastāvdaļas aptuveni uz 4 personām (vai 8 personām, kā nelieli deserti :), katram kārtojot uzreiz trauciņā.

Kraukšķīgā pamatne

2 tases Rapunzel valriekstu

1 tase izmērcētu Rapunzel dateļu

Šķipsna sāls

¼ tases novārītas stipras kafijas

Kafijas krēma kārta

½ tases Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti

½ tases Rapunzel mandeļu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcētas

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)

¼ tases Isola Bio kokosriekstu krēma + ¼  tases novārītas stipras kafijas

1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta

2 tējk. Rapunzel kakao pulvera

Šķipsna sāls

Vaniļas krēma kārta

1 tase Rapunzel indijas riekstu, ideāli, ja iepriekš uz nakti izmērcēti

2/3 tases Isola Bio kokosriekstu krēma

1 tējk. Rapunzel kokosriekstu eļļas vai sviesta

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa, grad C (tumšais un tumīgais veids)

1 tējk. Pašgatavota vaniļas ekstrakta

Šķipsna sāls

½ citrona sulas

 

Vivani bioloģiskā 70% tumšā šokolāde, rīvēta (kārumnieki var izmēģināt arī ar balto vai piena šokolādi, piemēram iChoc vegānisko variantu)

Kas jādara?

Pamatnei nepieciešamās sastāvdaļas sablendē līdz iegūst viegli smilšainu konsistenci. Kārto deserta trauciņu apakšā un ieliek trauciņus ledusskapī, kamēr gatavo krēmu.

Kafijas krēmam nepieciešamās sastāvdaļas arī sablendē līdz viendabīgai konsistencei (tas var prasīt pāris minūtes). Izņem trauciņus no ledusskapja un apmēram pusi no šī kafijas krēma kārto pa virsu pamatnei. Trauciņus atkārtoti ieliek ledusskapī.

Pāri palikušo kafijas krēmu ieliek atsevišķā traukā – noderēs vēlāk. Pagatavo vaniļas krēmu un atkal visas nepieciešamās sastāvdaļas kārtīgi sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Pusi masas kārto trauciņos pa virsu kafijas krēmam. Un vēl uzrīvē pa virsu šī krēma kārtai šokolādi.

Turpina kārtot pamīšus kafijas krēmu – vaniļas krēmu un rīvēto šokolādi – līdz trauciņš pilns! Dekorē ar kakao pulveri un rīvētu šokolādi. Ledusskapī atdzesē 3 stundas pirms degustēšanas!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

« Dabas dziednieki – Ājurvēdisko Khadi eļļu maisījumi  ||  Bellapierre dabīgie minerālu pūderi – 5 in 1 »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bez olām, bez piena produktiem, bioblogs.lv, bioloģisks, biotēka, organic, recepte, Tiramisu, vegan

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}