• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi Septembris 13, 2018

Alioli – vegāniskā ķiploku majonēze

« Augusta/Septembra favorīti  ||  Spāņu tradicionālais ēdiens – patatas bravas »

Vēlos iepazīstināt jūs ar pāris Spānijas reģiona tradicionālajām receptēm, kuras varētu arī jūsu mājās ienest vairāk garšas baudījuma. Alioli mērce ir Vidusjūras reģiona neatņemama sastāvdaļa. Tradicionāli gatavo no Vidusjūrai tik nozīmīgās olīveļļas un ķiploka. Vienkāršākiem vārdiem runājot, šī mērce ir ķiploku majonēze. Lielākoties šīs mērces krēmīgo konsistenci iegūst, pievienojot olu, tomēr es vēlējos šo mērci pagatavot augu valsts versijā, tādēļ mazliet improvizēju un sanāca lieliski! Par ko nejūtos vainīga, jo tradicionālie ēdieni mūsdienu izpildījumā iegūst otro elpu. Šī mērce ir kārtīgs punkts uz ”i” pie spāņu tradicionālā ēdiena – patatas bravas, recepte šeit vai arī pie visdažādākajām uzkodām, kur mēs liekam majonēzi.


Kas nepieciešams?

  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/4 tases (aptuveni 70ml) Isola Bio sojas vai cita vieglas garšas augu piena
  • 1 ēdamk. Extra Virgin olīveļļas
  • Šķipsna Himalaju jūras sāls
  • 2 ēdamk. Raw Health ābolu etiķa
  • 1/2 tases (aptuveni 100ml) maigas garšas eļļas – saulespuķu vai avokado

Kas jādara?

Šajā receptē svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu līdzīgā temperatūrā – vissvarīgāk, lai augu piens un eļļa saskan savās temperatūrās. Tas palīdzēs iegūt krēmīgāku konsistenci. Mērci gatavo blenderī vai izmanto rokas blenderi. Es to pagatavoju blendera krūzē, kurā liek visas sastāvdaļas izņemot eļļu un kārtīgi sablendē. Turpinot blendēt, lēnām lej klāt eļļu. Pilienu pa pilienam. Ja piegāzīsi uzreiz visu eļļu, tad mērce būs šķidrāka. Mērci uzglabā ledusskapī noslēgtā traukā aptuveni 4-5 dienas.


« Augusta/Septembra favorīti  ||  Spāņu tradicionālais ēdiens – patatas bravas »


Nesen publicētie raksti

  • Novembra dabīgie atradumi

    Novembris 30, 2019
  • Vegāniskā tofu ”omlete”

    Novembris 25, 2019
  • Vegāniskā “biezpienmaize” ar bezglutēna pamatni

    Novembris 15, 2019

Nesenie komentāri

  1. Avatar Ieva says:
    Septembris 22, 2018 at 2:52 pm

    Tik lieliska recepte, paldies! Īsts glābiņš mūsu majonēzes atkarīgajai ģimenei! Tiešām ļoti laba, iesaku!

    Reply
    • Ilva Bekmane Ilva Bekmane says:
      Septembris 25, 2018 at 8:56 am

      Paldies Ieva! 🙂 uz veselību!

      Reply

Tavas pārdomas par rakstu

Cancel reply

Tags: alioli, bioblogs, majonēze, mērce, recepte, vegāniski, vidusjūras ēdieni

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Check your inbox or spam folder to confirm your subscription.

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu gleznot 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox un cīņai ar celulītu Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • 3 dabīgi pašmasāžas veidi kā stimulēt asinsriti un limfātisko sistēmu 3 dabīgi pašmasāžas veidi kā stimulēt as...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Kā es uzveicu gremošanas problēmas Kā es uzveicu gremošanas problēmas

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2019 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Apmeklējot šo lapu, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanas politikai. Piekrist! Uzzināt vairāk
Privātuma un sīkdatņu politika

Necessary Always Enabled