• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 25 Aprīlis, 2018

Augu valsts šefpavāres Montas Rozenburgas 4 pavasara Detox receptes

« Veselīgs bez-piena superfood saldējums no 2 sastāvdaļām  ||  Vienkāršākais veids kā pagatavot Falafel + video »

Iepazīstieties ar Montu Rozenburgu – fantastisku un pozitīvu cilvēku. Ar Montu satikāmies Spānijā, saulainās dzīves meklējumos. Šī pusotra gada laikā, sekojot saviem sapņiem un iecerēm, Monta ir atvērusi savu vegānisko un bioloģisko kafejnīcu – Bunny’s Deli pašā Madrides sirdī. Monta arī pati ir savas kafejnīcas šefpavāre un recepšu radītāja, iepriekš pieredzi guvusi restorānos ”Vincents”, ”36-Line”, ”Raw Garden” un radījusi arī receptes žurnālam ‘‘Pie Galda”. Vakaros Monta vada arī kulinārās meistarklases, mācot gatavot debešķīgus vegāniskos ēdienus un demonstrējot, cik viegli ir piekopt augu valsts dzīvesveidu.

Monta arī ar prieku piekrita ciemoties Bioblogā un dalīties ar ļoti vienkārši pagatavojamām un fantastiskām četrām pavasara receptēm –

Nātru – cūku pupu humusu

Atsvaidzinošo čia pudiņu

Zaļo indijas riekstu krēmsieru

Vīģu – citronu bonbongām

Tajās ir tonna vitamīnu, dārzeņu un veselības, kas ir tas, kas mums visiem pavasarī nepieciešams! Un ikvienā kumosā ir šefpavāra iedvesma! Uz veselību!


Nātru – Cūku Pupu Humuss


  • Divas lielas saujas mazo nātru (bez lieliem kātiem)
  • Glāze vārītu cūku pupu
  • 1 ēdamk. rauga pārslas
  • 1 tējk. tahini
  • Citrona sula (puse no citrona)
  • Šķipsna sāls
  • Pipari
  • 1/2 tējk. ķiploku pulvera

1. Svaigās nātres liek sietā, noskalo un noplaucē ar verdošu ūdeni, tad atkal skalo un dzesē zem ledus auksta ūdens.

2. Cūku pupas liek bļodā, pievieno visas paredzētās sastāvdaļas (pirms nātru pievienošanas, tās notecina) un visu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.

*Humusu pasniedz ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, krekeriem, uz maizes, vai arī izmanto kā salātu dressingu vai kā piedevu dažādiem dārzeņu ēdieniem. **Humusa garša pastiprinās, kad tas pāris stundiņas pastāvējis ledusskapī.


Atsvaidzinošais Čia Pudiņš


  • 2,5 ēdamk. čia sēklu
  • 1 glāze auzu piens (vai cits mīļākais augu piens)
  • 1 gatavs banāns
  • Laima sula (vesels laims)
  • Apelsīna sula (puse no apelsīna)
  • vaniļas pāksts
  • Rīvēta laima miziņa (vesels laims)

1. Banānu sablendē ar auzu pienu, izspiesto apelsīnu un laima sulu. Banānu masu pārlej čia sēklām, pievieno vaniļu, rīvēto laima miziņu, kārtīgi samaisa un atstāj uz 15-20 min.
2. Pasniedzot pievieno augļus vai ogas pēc savas patikas.


Zaļais Indijas Riekstu Krēmsiers


  • Sauja mērcētu Indijas riekstu
  • Bunte dilles
  • Bunte koriandra
  • Bunte pētersīļu
  • Sauja spinātu
  • 1/2 avokado
  • 3 saulē kaltēti tomāti
  • Citrona sula (no vesela citrona)
  • 1 ķiploka daiva
  • 2-3 tējk. Kumīns
  • 1-2 tējk. čilli pulvera
  • 2-3 ēdamk. rauga pārslu
  • Šķipsna sāls
  • 1/2 glāze ūdens

1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz vienmērīgai krēma konsistencei.*Krēmsieru pasniedz ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, krekeriem, uz maizes, vai arī izmanto kā salātu dressingu vai kā piedevu dažādiem dārzeņu ēdieniem. **Krēmsiera garša pastiprinās, kad tas pāris stundiņas pastāvējis ledusskapī.


Vīģu – Citrona Bonbongas


Rieksu masa:

  • 5-6 mīkstas kaltētās vīģes
  • 3 mīkstas dateles
  • Sauja mandeļu
  • Sauja pekanriekstu
  • Rīvēta citrona miziņa (no vesela citrona)
  • Citrona sula (no 1/2 citrona)
  • 3-4 ēdamk auzu piena (vai cita augu piena)

Šokolādes glazūra:

  • puse tāfelītes rūgtās šokolādes
  • 1 ēamk. kļavu sīrups
  • 3-4 ēdamk auzu piena (vai cita augu piena)
  • nedaudz citrona sulas un rīvētas miziņas

1. Vīģes un dateles sagriež mazākos gabalos. Riekstus sakapā. Visu liek blenderī. Masai pievieno auzu pienu un visu blendē līdz masa kļūst ķepīga un vienmērīga. Ar mitrām rokām veido vidēja lieluma bumbas, tās liek ledusskapī un ļauj tām sastingt.

2. Katlā uzkarsē nedaudz ūdens un tam virsū liek trauku. Traukā liek gabaliņos sagrieztu šokolādi un visas pārējās tam paredzētas sastāvdaļas. Šokolādi lēnām izkausē. Kad šokolāde izkususi katliņu noņem no uguns.

3. Vīģu bumbas izņem no ledusskapja. Bonbongu uzdur uz kociņa un ar tējkarotes palīdzību to apklāj ar izkausēto šokolādi (līdz pusei vai pilnībā). Bonbongas liek ledusskapī un ļauj šokolādes glazūrai sastingt.


Labu apetīti! Un ielūkojies arī Bunny’s Deli mājaslapā, ja brauc ciemos uz Madridi!

« Veselīgs bez-piena superfood saldējums no 2 sastāvdaļām  ||  Vienkāršākais veids kā pagatavot Falafel + video »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: augu valsts uzturs, bioblogs, bonbongas, deserts, humuss, iedvesma, krēmsiers, Monta Rozenbruga, pudiņš, receptes, vegāniski

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}