• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Isola Bio pienu atsauksme Bioblogs
Garšīgi Oktobris 22, 2020

Salīdzinu augu pienus – kurš visgaršīgākais pie kafijas?

« Septembra ekonomiskie dabīgie atradumi  ||  Rīsu ūdens matiem un ādai. Recepte skaistumam »

Šobrīd veikalos ir tik daudz dažādu augu pienu! Atceros tos laikus, kad bija vien pāris, vai arī nebija nemaz! Arī tie, kuriem nav iebildumu pret dzīvnieku valsts pienu, sāk izvēlēties augu pienus – jo tie ir garšīgi un dažādi! Kā neapjukt izvēlē? Šajā rakstā salīdzinu dažādus augu pienus.
Manas prasības augu piena izvēlē ir kvalitāte un garša. Kā arī pienu izvēlos pēc tā kā tas garšo pie ēdiena, kuram to plānoju pārsvarā pievienot. Tā kā pamatā tā ir kafijai, graudu dzērieni vai kakao – tad izvēlos pienu, kas labi garšo pie šiem dzērieniem un nenoslāņojas, ja to pievieno karstam šķidrumam. Un vēl jo labāk – to var labi uzputot.
Šajā rakstā salīdzinu Biotēkā pieejamos Isola Bio bioloģiskos augu pienus no Itālijas. Isola Bio augu pienu stāsts aizsākās Itālijas lauku plašumos, kur ar augstāko rūpību tiek audzēti graudaugi. Isola Bio mērķis ir izaudzēt pēc iespējas augstākas kvalitātes augus, lai to dabīgo garšu nebūtu jāsaldina un jāpapildina. Viss pateicoties dabas pilnībai – saules siltumam, zemes auglīgumam un lauksaimnieku bioloģiskajai rūpībai.
Un vēl jo vairāk pēdējā laikā man ir svarīga arī pašu zīmolu filozofija un vai tie spēj saglabāt kvalitāti un autentiskumu mūsdienu pārsātinātajā tirgū. Šī zīmola vērtība ir veselība – gan Tava, gan planētas.  Vienlaikos koncentrējoties uz produktu kvalitāti un eko-draudzīgumu. Isola Bio ir izveidojuši vienu no vislielākajām ko-ģenerācijas stacijām pasaulēm. Kas nozīmē to, ka produktu ražošanas procesā tiek vienlaicīgi ražota arī elektrība un siltums! Šī sistēma optimizē izplūdes gāzes, kas tiek izmantotas tālāk, lai ražotu tvaiku un to izmantotu tālākā produktu apstrādes procesā. Kā rezultātā 40% no nepieciešamās enerģijas tiek saražots no pašu ražošanas procesa! Savukārt atlikušie 58% nāk no sertificētiem atjaunojamiem enerģijas avotiem, kurus Isola Bio iegādājas. Savukārt atlikušie 2% nāk no paneļiem, kas ir uzstādīti uz ražotnes jumta.
Isola Bio īpašu uzmanību pievērš arī ūdens patēriņām. Isola Bio vēlas sasniegt zero-waste slieksni! Pirmkārt, ūdens, kas tiek izmantots ražošanā – tiek regulāri testēts un jāatbilst visiem mikrobioloģiskajiem standartiem.  Ražotājs izmanto arī tā saukto apgriezto osmozi, kas nodrošina ūdens augstāko filtrācijas līmeni, neizmantojot ķīmiju. Pēc filtrācijas ūdeni atkārtoti mineralizē, padarot to piemērotu dzērienu ražošanai. Gala rezultātā industriālais mazgāšanas ūdens tiek izlaists – tīrs, bez ķimikālijām, atpakaļ zemē- atdodot dabai tikpat daudz, cik no tās paņemts.
 

Augu pienu putošanas tests

Bet nu par pašiem pieniem! Šajā testā kā galvenos vērtēšanas kritērijus izvirzīju augu piena garšu un piena putošanās spēju – putojot to dažādos kafijas automātos. Paldies arī kolēģēm par dalību šajā testā!🙂 Vadoties no šiem – salīdzinu 5 dažādu Isola Bio augu pienus.

Ieteikumi putošanai

  • pirms putošanas jāsakrata augu piena iepakojums.
  • vislabāk, ja piens ir auksts/ ledusskapja temperatūrā.
  • putošanas funkciju veic ne vien kafijas automāts, bet arī atsevišķas putošanas ierīces, arī rokas putotājs.
  • ja puto ar roku – ieteicams putošanas uzgali ievietot traukā 45 grādu leņķī.

Isola Bio nesaldināts mandeļu piens

Sākšu ar šo pienu, jo tas ir tik dabīgs, cik vien var būt – bez pievienota cukura, sastāvā ūdens, mandeles un jūras sāls! Dabīgs vitamīna E avots. Sastāvā 8% mandeles – procentuāli vairāk nekā daudzos citos lielveikalu augu pienos. Patiks tiem, kuri izvēlas minimizēt cukura patēriņu un patīk vienkārši produkti bez papildvielām.
Garša: Tīra un neitrāla garša. Visneitrālākā garša no visiem testētajiem augu pieniem. Noteikti var pievienot arī dažādiem smūtījiem un arī sāļajai kulinārijai, kur nepieciešams neitrālas garšas krēmīgums. Tas ir piens, kurš pielāgosies jebkura ēdiena un dzēriena garšai un ir ļoti saderīgs ar visdažādākajiem saldinātājiem un garšvielām.
Putošana: Putojot – tas veido gaisīgas, noturīgas un vieglas putas.  Biju pārsteigta, ka piens ar tik īsu sastāvdaļu  sarakstu (ūdeni, mandelēm un sāli) puto tik labi!

Isola Bio mandeļu piens

Ar agavi saldināts mandeļu piens – sastāvā ūdens, mandeles, agaves sīrups, kukurūzas maltodekstrīns un jūras sāls. Maltodekstrīns ir bioloģisks un pilda biezinātāja funkciju.  Viens no Isola Bio pieniem, kas ir ar kaut ko saldināts, lai veidotu patīkamāku garšu, kas garšos visai ģimenei, gan pievienošanai brokastu ēdieniem, gan arī dzērieniem, tostarp kafijai. Patiks tiem, kuri tikai pāriet uz augu pieniem un grib dzīvot garšīgi!
Garša: Kolēģes komentēja, ka šis ir viens no visgaršīgākajiem pieniem, kuru var dzert arī vienu pašu. Apvienota patīkama mandeļu un agaves saldā garša.
Putošana: Ļoti viegli un veiksmīgi uzputojas – tāpat kā visi testētie Isola Bio mandeļu pieni.

Isola Bio rīsu-mandeļu piens

Bagātīga sastāva augu piens, bez pievienota cukura. Sastāvā ūdens, rīsi 17% , mandeles 3%, auksti spiesta saulespuķu eļļa un jūras sāls. Bez biezinātājiem.
Garša: Izteiksmīga un bagāta garša, kas nav saldināta. Piens šķiet ļoti bagātīgs , tumīgs un izteiksmīgas garšas. Nav salkans un šķebinošs.
Putošana: Tāpat kā visi nogaršotie Isola Bio mandeļu pieni – šis arī lieliski puto. Garšas un salduma ziņā ir pa vidu abiem mandeļu pieniem. Nav ne pilnīgi neitrāls, ne arī pārlieku izteiksmīgs.

Isola Bio Barista auzu piens

Jaunums! Šobrīd veikalos sāk parādīties īpaši putošanai piemēroti augu pieni. Šī augu piena sastāvā ir ūdens, Itālijā audzētas pilngraudu auzas 16%, inulīns 1%, auksti spiesta saulespuķu eļļa un jūras sāls. Inulīns pilda prebiotiķu un šķiedrvielu funkciju, kas iedarbojas ļoti labvēlīgi uz zarnu traktu. Ražotājs norāda, ka piens lieliski piemērots putu iegūšanai dažādiem kafijas veidiem: aukstās kafijas, latte makjato un kapučīno pagatavošanai.
Garša:  Šobrīd garšas ziņā mans augu pienu pienu favorīts. Piens ir saldināts ar inulīnu, kas garšu veido ļoti patīkamu un baudāmu.
Putošana: Obligāti jāņem vērā, ka šim pienam ir jābūt atdzesētam. Tad, kad tas bija silts – mans kafijas automāts to neuzputoja pienācīgi. Kad visi temperatūras parametri ir ievēroti, tad piens putojas labi, bet ne ievērojami vairāk kā augšupminētie pieni.

Isola Bio rīsu piens

Klasisks rīsu piens, kas sastāvs no ūdens, Itālijā audzētiem rīsiem 17%, auksti spiestas saulespuķu eļļas un jūras sāls. Bez cukura vai citu saldinātāju piedevas.
Garša:  Diezgan neitrāla un tipiska rīsu piena garša. Patiks tiem, kuriem patīk dabīgi salda garša.
Putošana: Putojas sliktāk nekā citi apskatītie augu pieni. Šo pienu labāk izmantoju ēdieniem un dzērieniem, kur nav nepieciešama piena putošana.

Kurš ir Tavs mīļākais augu piens?
« Septembra ekonomiskie dabīgie atradumi  ||  Rīsu ūdens matiem un ādai. Recepte skaistumam »


Nesen publicētie raksti

  • bioloģisku dāvanu idejas

    Idejas garšīgām Ziemassvētku dāvanām + KONKURSS

    Novembris 27, 2020
  • kakao un keroba pulveris Rapunzel Biotēka

    Kakao un keroba pulveris. Kāda atšķirība?

    Novembris 24, 2020
  • Šokolādes ”fudge” no 4 sastāvdaļām

    Augusts 18, 2020

Tavas pārdomas par rakstu

Cancel reply

Tags: atsauksme, augu pieni, augu piens kafijai, auzu piens, barista, bioblogs, biotēka, isola bio, jaunumi, mandeļu piens, piena putošana, piens pie kafijas, rīsu piens, testēju

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Pārbaudiet e-pastu vai "surogātpastu" mapi, lai apstiprinātu abonementu iekš Bioblogs.lv

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Mana ekzēma un kas man palīdzēja
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veidi kā...

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2021 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Apmeklējot šo lapu, jūs piekrītat mūsu sīkdatņu izmantošanas politikai. Piekrist! Uzzināt vairāk
Privātuma un sīkdatņu politika

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.