• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 20 Janvāris, 2020

Rožu-pistāciju bezglutēna smilšu cepumi

« Kā ēst vairāk dārzeņu?  ||  Kādēļ virtuvi tīrīt ar dabīgiem līdzekļiem? »

Šo recepti iespējams pagatavot divos veidos – gan vegānisku, gan nevegānisku. Receptē arī izmantoju bezglutēna miltus, bet, ja glutēns nav problēma, tad vari likt arī parastos miltus. Cepumi sanāk ļoti skaisti, saldi un sātīgi. Lieliska ideja sievišķīgai dāvanai!
Rožūdens receptē piešķir ļoti, ļoti maigu un saldu akcentu. Tomēr ņem vērā, ka ēdienam ir jāpievieno kulinārijai paredzētais rožūdens! Kā papildinājumu es izmantoju pistācijas, tomēr aicinu eksperimentēt un izmēģināt cepumus ar piemēram grauzdētām mandelēm vai lazdu riekstiem.
 

Kas nepieciešams?

Cepumiem
  • 180 g sviests (vegāniskais sviests arī der)
  • 2/3 tases Rapunzel Rapadura brūnais cukura, samalta līdz pūdercukuram
  • 1/4 tase ābolu biezeņa (kā olas alternatīva)
  • 4 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
  • 2 tases Bauck Hof bezglutēna miltu maisījuma
  • 1 tase Bauck Hof pilngraudu rīsu miltu
  • 1/2 ēdamk. Bauck Hof kukurūzas cietes
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna jūras sāls
  • 1 tase pistāciju, sasmalcinātu
Glazūrai
  • 1 tase Rapunzel Rapadura brūnā cukura, samalta līdz pūdercukuram
  • 3-4 ēdamk. saldā krējuma vai alternatīvā augu krēma
  • 2 ēdamk. Cosmoveda rožūdens
  • Šķipsna jūras sāls
  • Dekorēšanai izmantoju: sauju sasmalcinātu pistāciju, Sonnentor Flower Power garšvielu maisījumu (kuru ieguvu Sonnentor garšvielu adventes kalendārā) un rožu ziedlapiņas no Sonnentor

Kas jādara?

  1. Ar mikseri sajauc kopā mīkstu sviestu un cukuru. Turpat pievieno arī ābolu biezeni un rožūdeni. Turpina miksēt.
  2. Atsevišķi sajauc miltus, kukurūzas cieti, cepamo pulveri, sāli un pistācijas. Pakāpeniski pievieno šīs sastāvdaļas sviesta un cukura masai un visu samiksē.
  3. Izmantojot rokas, samīca šo mīklu veselā gabalā, ietin cepampapīrā un ieliek saldētavā uz 15 minūtēm sastingt.
  4. Izņem mīklu no saldētavas un vēl mazliet pamīca. No šīs mīklas ar rokām un cepamo papīru izveido garenu mīklas ”desu”. Šo desu ieliek saldētavā sastingt vēl uz kādām 10 minūtēm.
  5. Tikmēr uzsilda cepeškrāsni 180C. Izņem no saldētavas mīklu un ar nazi sagriež vienādos gabalos. Liek uz plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs. Es ieteiktu izkārtot cepumus ar lielu atstarpi, jo cepšanas laikā tie izplešas! Tādēļ iesaku būt pacietīgam un cept divas atsevišķas pannas, lai cepumi nesalīp kopā.
  6. Cep cepumus 180 grādos aptuveni 25 minūtes – līdz cepumu maliņas kļūst viegli brūnas.
  7. Kad cepumi gatavi – atļauj tiem atdzist un tikmēr pagatavo glazūru.
  8. Bļodiņā samaisa brūno pūdercukuru, saldo krējumu, sāli un rožūdeni. Ņem katru cepumu un iemērc vienu tā pusi glazūrā. Kamēr glazūra vēl nav nožuvusi – uzkaisa uz tās pistācijas, ziedlapiņas un garšvielas. Tā izdekorē katru cepumu un ļauj pāris stundas glazūrai sacietēt.

« Kā ēst vairāk dārzeņu?  ||  Kādēļ virtuvi tīrīt ar dabīgiem līdzekļiem? »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bauck hof, bezglutēna, bioblogs, biotēka, cepumi, pistācijas, rapunzel, recepte, rožu cepumi, rožūdens, smilšu cepumi, vegāniski

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}