• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 20 maijs, 2020

#zerowaste Veselīgākas sāļās karameles-šokolādes konfektes

« #zerowaste recepte – kārtainie Indijas riekstu saldējuma batoniņi  ||  Dabīgās anti-age pretnovecošanās kosmētikas apskats »

Ļoti iespējams, ka šis deserts ir labākais, kas šonedēļ atgadījās ar manām garšas kārpiņām. Fantastiski garšīgas karameles konfektes bez liekām sastāvdaļām. Tev vajadzēs 5-6 sastāvdaļas, kuras ir pieejamas arī #zerowaste (beziepakojuma) formātā, ja apciemosi Zeroveikalu – kā to darīju es. Iesver tieši tik, cik gribas un liec savā maisiņā vai paķer turpat Zeroveikalā bezmaksas papīra turzu.
 

Kas nepieciešams?

  • 80 g mandeļu, apgrauzdētu uz pannas
  • 80 g nerafinēta brūnā cukura
  • 1-2 ēdamk. ūdens vai augu piena
  • 100 g valriekstu
  • 250 g šokolādes dražeju
  • šķipsna sāls

Kas jādara?

  1. Sablendē mandeles ar cukuru. Pievieno 1 ēdamk. ūdens vai augu piena un turpina blendēt. Novērtē konsistenci. Tai jābūt riekstu sviesta konsistencē. Ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl mazliet (burtiski dažus pilienus) ūdens un sablendē atkārtoti.
  2. Uz plakanas pamatnes izklāj cepamo papīru un ar tējkaroti gatavo masu kārto konfekšu formās uz pamatnes.
  3. Ar rokām valriekstus ieliek ķepīgajā konfekšu masā. Liek visu saldētavā uz ~4-5 stundām.
  4. Nākamajā dienā izkausē šokolādes dražejas. Ja tā neizkūst krēmīgi, tad kausēšanas procesā pakāpeniski pievieno šokolādes masai augu pienu un turpina kausēt līdz masa kļūst viendabīga. Ņem saldētavā sastingušās riekstu karameles un iemērc šokolādē no visām pusēm. Liek atpakaļ uz tās pašas plātnes. Uzkaisa uz konfektēm mazliet sāli un ievieto atpakaļ saldētavā uz 3-4 stundām.
  5. Uzglabā konfektes saldētavā!

« #zerowaste recepte – kārtainie Indijas riekstu saldējuma batoniņi  ||  Dabīgās anti-age pretnovecošanās kosmētikas apskats »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bezglutēna, konfektes, mandeles, nerafinēts cukurs, recepte, sāļā karamele, šokolāde, valrieksti, vegāniski

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}