• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 30 maijs, 2017

Kokosriekstu krēma saldējums ar grauzdētiem valriekstiem

« Viss par ēdamajām eļļām  ||  Mājās gatavotas bezglutēna tortiljas »

Pagājušo vasar topā bija nice-cream jeb sasaldēts un sablendēts banāns. Lai arī, cik lielisks ir nice-cream, man vēl lieliskāks šķiet kokosriekstu krēma saldējums – jo tas nav apmāns, bet īsts(!) saldējums. Turklāt – bez olām, bez piena produktiem un arī bez cukura, ja izvēlēsies pievienot saldumam stēviju.

Kas nepieciešams?

2 porcijām

1 iepakojums (200 ml) Isola Bio kokosriekstu krēma

2 ēdamk. YAKSO kokosriekstu eļļas, bez smaržas

1/3 tases Biona kokosriekstu cukura vai pūderveida stēvijas ekstrakta

Šķipsna Rapunzel Burbonas vaniļas pulvera

2/3 tases sasmalcinātu Rapunzel valriekstu vai pekanriekstu

Kas jādara?

Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un pievieno kokosriekstu krēmu. Karsē, kamēr veidojas mazi burbulīši. Izslēdz uguni un pievieno kokosriekstu cukuru vai stēvijas pulveri. Maisi, kamēr tas izkusis.

Izmantojot rokas mikseri vai jaudīgu blenderi – uzputo karsēto masu, pievienojot vaniļas pulveri.

Uz cepamās plātnes izklāj valriekstus un apgrauzdē 180C temperatūrā 8-10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē un iemaisi kokosriekstu krēma masā.

Masu lej saldēšanai piemērotā traukā un liek saldētavā. Iesaku pirmās 3 stundas, ik pēc 30-45 minūtēm masu apmaisīt, lai tā sastingtu vienmērīgi!

Bauda saldējumu, kuru papildina ar kļavu sīrupu vai rīvētu tumšo šokolādi.

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

 

« Viss par ēdamajām eļļām  ||  Mājās gatavotas bezglutēna tortiljas »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bez cukura, bez laktozes, bez piena, bioblogs.lv, bioloģiski, biotēka, dabīgs, kokosriekstu krēms, organic, paleo, saldējums, vegan

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}