• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 23 Novembris, 2017

Glazēti puķkāpostu ‘’spārniņi’’

« Mani favorīti: Luksus klases dabīgā kosmētika – Antipodes  ||  Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām »

Katra paša izvēlē piekrist vai nepiekrist tam, ka ziedkāpostiem ir spārniņi. Šo nosaukumu aizguvu no ne-veģetārajiem spārniņiem, kas ir tipisks comfort food (komforta ēdiens). Izlēmu izmēģināt pagatavot uz šīs receptes bāzes puķkāpostu – vispirms apcepot kraukšķīgā miltu garoziņā un tad glazējot tomātu mērcē.

Izdevās fantastiska un arī vegāniska uzkoda! Miltu panējumam izmantoju bezglutēna rīsu miltus un dažnedažādas sildošas garšvielas. Vari variēt ar garšām pēc savas gaumes – vai vēlies pikantāku vai maigāku. Kā arī pagatavoju pati savu saldi-skābeno tomātu mērci, lai pēc tam glazētu ‘’spārniņus’’. Ja mājās ir aizķērusies jau gatavā saldskābā mērce, tad tā arī būs tieši laikā!

Kas nepieciešams?

  • ½ paliela puķkāposta, sadalīta smalkās rozetītēs

Panējumam

  • ¾ tases (~100 g) Bauck Hof rīsu miltu (var arī izmantot parastos miltus)
  • 1-2 tējk. Sonnentor karija pulvera vai pašgatavota garšvielu maisījuma (es izmantoju 1 tējk. Sonnentor kurkumas, šķipsnu maltus Sonnentor piparus un Himalaju sāls, 1/3 tējk. Sonnentor kumina un 1/3 tējk. Sonnentor paprikas pulvera)
  • ½ tējk. Rapunzel beramā buljona
  • ½ tases Isola Bio rīsu piena
  • 5-7 ēdamk. ūdens

Tomātu mērcei

  • Var izmantot tikai 100 g Biona saldo čili mērci

Vai pagatavot pats savu mērci

  • 1/3 tases (~80 g) Rapunzel kečupa
  • 2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas (vai arī YAKSO kokosriekstu eļļas, kas ir bez aromāta)
  • 1-2 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrups, grad A
  • Šķipsna Himalaju sāls
  • 3-4 ēdamk. ūdens

Kas jādara?

  1. Vispirms sagatavo puķkāpostu, nosusina no ūdens. Uzliek sildīties cepeškrāsni 220-230C.
  2. Pagatavo panējumam miltu mērci. Sajauc sausās sastāvdaļas – rīsu miltus un visas garšvielas. Pakāpeniski maisot, pievieno rīsu pienu un beigās ūdeni. Ja maisījums sanāk par biezu – pievieno vēl ūdeni, ja par šķidru – vēl miltus.
  3. Mērc puķkāpostu gabaliņus panējumā un kārto uz ietaukotas cepamās plātnes. Liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
  4. Pa to laiku pagatavo tomātu mērci. Tomātu pastai pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, sāli un pakāpeniski ūdeni – veidojot vidēji šķidru mērci.
  5. Kad puķkāposti ir apcepušies panējumā, pārlej tos un samaisa ar tomātu mērci. Un liek cepeškrāsnī uz vēl 20-25 minūtēm.
  6. Atdzesē un pasniedz ar kādu iemīļotāko mērcīti! Piemēram vegānisko majonēzi vai guacamole mērci! ”Spārniņus” var turēt arī ledusskapī un ēst tos aukstus.
« Mani favorīti: Luksus klases dabīgā kosmētika – Antipodes  ||  Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Ieva saka:
    25 Janvāris, 2018 11:27 am

    Paldies par recepti! Sanāca ļoti garšīgi un sātīgi!:)

    Atbildēt
    • Ilva Bekmane saka:
      25 Janvāris, 2018 11:38 am

      Paldies, Ieva, par atsauksmi! Prieks, ka garšoja 🙂

      Atbildēt

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bauckhof, bio, bioblogs, biotēka, dabīgi produkti, garšīgi, isola bio, panējums, produkti, puķkāposts, rapunzel, recepte, tomātu mērce, yakso, ziedkāposts

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}