• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi Novembris 23, 2017

Glazēti puķkāpostu ‘’spārniņi’’

« Intervija ar Biotēkas zīmolu vadītāju Santu Dimanti. Mēs kļūtu veselāki acumirklī, ja ēstu mazāk un dzīvotu zaļāk.  ||  Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām »

Katra paša izvēlē piekrist vai nepiekrist tam, ka ziedkāpostiem ir spārniņi. Šo nosaukumu aizguvu no ne-veģetārajiem spārniņiem, kas ir tipisks comfort food (komforta ēdiens). Izlēmu izmēģināt pagatavot uz šīs receptes bāzes puķkāpostu – vispirms apcepot kraukšķīgā miltu garoziņā un tad glazējot tomātu mērcē.

Izdevās fantastiska un arī vegāniska uzkoda! Miltu panējumam izmantoju bezglutēna rīsu miltus un dažnedažādas sildošas garšvielas. Vari variēt ar garšām pēc savas gaumes – vai vēlies pikantāku vai maigāku. Kā arī pagatavoju pati savu saldi-skābeno tomātu mērci, lai pēc tam glazētu ‘’spārniņus’’. Ja mājās ir aizķērusies jau gatavā saldskābā mērce, tad tā arī būs tieši laikā!

Kas nepieciešams?

  • ½ paliela puķkāposta, sadalīta smalkās rozetītēs

Panējumam

  • ¾ tases (~100 g) Bauck Hof rīsu miltu (var arī izmantot parastos miltus)
  • 1-2 tējk. Sonnentor karija pulvera vai pašgatavota garšvielu maisījuma (es izmantoju 1 tējk. Sonnentor kurkumas, šķipsnu maltus Sonnentor piparus un Himalaju sāls, 1/3 tējk. Sonnentor kumina un 1/3 tējk. Sonnentor paprikas pulvera)
  • ½ tējk. Rapunzel beramā buljona
  • ½ tases Isola Bio rīsu piena
  • 5-7 ēdamk. ūdens

Tomātu mērcei

  • Var izmantot tikai 100 g Biona saldo čili mērci

Vai pagatavot pats savu mērci

  • 1/3 tases (~80 g) Rapunzel kečupa
  • 2 ēdamk. Rapunzel kokosriekstu eļļas (vai arī YAKSO kokosriekstu eļļas, kas ir bez aromāta)
  • 1-2 ēdamk. Rapunzel kļavu sīrups, grad A
  • Šķipsna Himalaju sāls
  • 3-4 ēdamk. ūdens

Kas jādara?

  1. Vispirms sagatavo puķkāpostu, nosusina no ūdens. Uzliek sildīties cepeškrāsni 220-230C.
  2. Pagatavo panējumam miltu mērci. Sajauc sausās sastāvdaļas – rīsu miltus un visas garšvielas. Pakāpeniski maisot, pievieno rīsu pienu un beigās ūdeni. Ja maisījums sanāk par biezu – pievieno vēl ūdeni, ja par šķidru – vēl miltus.
  3. Mērc puķkāpostu gabaliņus panējumā un kārto uz ietaukotas cepamās plātnes. Liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.
  4. Pa to laiku pagatavo tomātu mērci. Tomātu pastai pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu, sāli un pakāpeniski ūdeni – veidojot vidēji šķidru mērci.
  5. Kad puķkāposti ir apcepušies panējumā, pārlej tos un samaisa ar tomātu mērci. Un liek cepeškrāsnī uz vēl 20-25 minūtēm.
  6. Atdzesē un pasniedz ar kādu iemīļotāko mērcīti! Piemēram vegānisko majonēzi vai guacamole mērci! ”Spārniņus” var turēt arī ledusskapī un ēst tos aukstus.
« Intervija ar Biotēkas zīmolu vadītāju Santu Dimanti. Mēs kļūtu veselāki acumirklī, ja ēstu mazāk un dzīvotu zaļāk.  ||  Šokolādes trifeles ar melnajām pupiņām »


Nesen publicētie raksti

  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    Marts 18, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    Janvāris 20, 2022
  • Atradums: Fermentēts probiotiku dzēriens ZOE

    Janvāris 20, 2022

Nesenie komentāri

  1. Ieva saka:
    Janvāris 25, 2018 11:27 am

    Paldies par recepti! Sanāca ļoti garšīgi un sātīgi!:)

    Atbildēt
    • Ilva Bekmane saka:
      Janvāris 25, 2018 11:38 am

      Paldies, Ieva, par atsauksmi! Prieks, ka garšoja 🙂

      Atbildēt

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas:bauckhof, bio, bioblogs, biotēka, dabīgi produkti, garšīgi, isola bio, panējums, produkti, puķkāposts, rapunzel, recepte, tomātu mērce, yakso, ziedkāposts

Autore

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Pieraksties jaunumiem

Pārbaudiet e-pastu vai "surogātpastu" mapi, lai apstiprinātu abonementu iekš Bioblogs.lv

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veidi kā...

Kontakti

ilva.bekmane@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2021 bioblogs.lv | Atbildības atruna