• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 24 Septembris, 2019

Kā pagatavot mandeļu miltus?

« Dabīgi produkti un paradumi, kas nomierina un mazina iekšējo trauksmi  ||  Granātāboli veselībai – imunitātei, sirdij un pret iekaisumiem »

Nezināmu iemeslu dēļ man vienmēr šķitis, ka mandeļu milti ir ļoti ekskluzīvs produkts, kuru grūti pagatavot. Domas mainīju pēc tam, kad mandeļu miltus izdevās pagatavot 10 sekundēs. Nepieciešamas būs mandeles un labs blenderis. Es pati izmantoju Nutribullet blenderi, kas šo uzdevumu (un arī citus) veic teicami.
Vienīgais laiku patērējošais mandeļu miltu etaps ir mandeļu blanšēšana – tomēr tā vietā var izvēlēties jau blanšētas mandeles, t.i. – mandeles bez miziņām.

 


Kas nepieciešams?

* 1-2 tases mandeļu

Kas jādara?

  1. Vispirms blanšē mandeles. To dara, aplejot mandeles ar verdošu ūdeni un atstājot tur tās 60 sekundes. Tad noskalo mandeles ar aukstu ūdeni. Saspiež katru mandeli ar pirkstiem un noņem miziņu.
  2. Blanšētās mandeles izkārto uz liela trauka un ļauj tām izžūt, piemēram – uz nakti noliekot pie radiatoriem.
  3. Kad mandeles izžuvušas, no tām var pagatavot miltus! Ievieto mandeles blenderī. Šajā situācijā vissvarīgākais ir mandeles nepārblendēt. Tādēļ iesaku blendēt pamazām. Vispirms pablendē 5 sekundes, aptur blenderi, nedaudz sakrata un blendē vēl 5 sekundes. Vairāk par trīs šādiem piegājieniem tas nevarētu prasīt – kopā 15 sekundes. Ja blendēsi par daudz, tad no mandelēm sāks veidoties mandeļu sviests.
  4. Milti gatavi! Glabā noslēgtā traukā un izmanto dažādu gardumu pagatavošanai bezglutēna versijā – kūkām, cepumiem, batoniņiem, mērcēm!

« Dabīgi produkti un paradumi, kas nomierina un mazina iekšējo trauksmi  ||  Granātāboli veselībai – imunitātei, sirdij un pret iekaisumiem »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Atbalsojums: Vegāniskie proteīna batoniņi - BioBlogs.lv

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bioblogs, bioloģiski, biotēka, dabīgi, mandeļu milti, nutribullet, recepte, vienkārši

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}