• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 05 jūnijs, 2018

Avokado friteri

« Viegli pagatavojami vegāniskie cepumi ar 5 minūšu kazeņu ievārījumu  ||  Kafijas-riekstu karameles batoniņi bez cukura + KONKURSS »

Vai ticēsiet, ja teikšu, ka garšo pēc frī kartupeļiem? Mīksts vidiņš un kraukšķīga garoziņa. Un viss veselīgs (ja saskaņosi ar veselīgu mērci)! Kurš gan būtu domājis, ka arī avokado var piedzīvot šādu piedzīvojumu.

 


 Kas nepieciešams? (dubulto vai trīskāršo recepti pēc savas izvēles)

  • 1 liels avokado (gatavs, bet ne pārāk mīksts)
  • 1/3 tases Rapunzel mandeļu miltu vai Biona kokosriekstu miltu
  • 1 ēdamk. VegEgg maisījums olu aizvietošanai (tas padarīs garoziņu kraukšķīgāku, bet var iztikt arī bez)
  • Garšvielas – Sonnentor kūpināta paprika, šķipsna Himalaju sāls
  • Izkausēta kokosriekstu eļļa vai avokado eļļa (jo šīm eļļām piemīt augsta karstumizturība)
  • Mērce pasniegšanai (idejas: mājās gatavota vai veikalā pirkta majonēze, jogurts sajaukts ar zaļumiem, krējums, tomātu mērce, mārrutku-jogurta mērce)

Kas jādara?

  1. Uzliek krāsni karsēties līdz 220C.
  2. Pagatavo vienā traukā panējumu – sajaucot miltus kopā ar VegEgg un garšvielām. Otrā traukā ielej 3-4 ēdamk. eļļas (eļļas daudzums atkarīgs no tā, cik bagātīgi avokado tajā iemērksi).
  3. Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un ar nazi sagriež strēmelītēs. Izmantojot karoti – izgrebj strēmelītes no avokado.
  4. Katru strēmelīti vispirms iemērc no visām pusēm eļļā un tad miltu maisījumā. Kārto uz cepamās plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs.
  5. Liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm (mandeļu miltiem ir tendence mazliet ātrāk piedegt).
  6. Izņem no krāsns un ēd vēl siltus ar iecienītāko mērci!

« Viegli pagatavojami vegāniskie cepumi ar 5 minūšu kazeņu ievārījumu  ||  Kafijas-riekstu karameles batoniņi bez cukura + KONKURSS »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bez glutēna, bioblogs, bioloģiski, biotēka, recepte, uzkodas, vegāniski

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}