Patīkami drupeni, sulīgi un vasarīgi veselīgie cepumi, kas nesakaltīs cieti kā akmens. Sastāvā ir veselīgie kokosriekstu un mandeļu milti, saldināti ar kokosriekstu cukuru un viducis pildīts ar 5 minūtēs pašgatavotu mājas veselīgo ievārījumu, kuram vari izmantot tikko lasītas, svaigas ogas vai citu mīļāko augli. Ja saldumkāre sniedzas citā virzienā, tad var noteikti eksperimentēt arī ar šokolādes, karameļu vai riekstu pildījumiem!
Kas nepieciešams?
Cepumu mīklai
- 1 tase Biona BIO kokosriekstu + Rapunzel BIO mandeļu miltu (es sajaucu abus šos miltus kopā, bet var izmantot arī vienus no tiem)
- 1 ēdamk. VegEgg olu aizvietotāja
- 3 ēdamk. Biona BIO kokosriekstu cukura
- Šķipsna rozā Himalaju sāls
- 10 ēdamk. Ūdens
- 1-2 ēdam. Rapunzel kokosriekstu eļļas
Ievārījumam
- Tase ogu (man bija saldētas kazenes, bet var izmantot arī jebkuras citas ogas vai augļus, piemēram – mango)
- 1,5 ēdamk. Rapunzel BIO čia sēklu
- 1-2 ēdamk. Biona BIO kokosriekstu cukura
Kas jādara?
- Uzliek karsēties krāsni uz 180C.
- Pagatavo ievārījumu – sablendē vai arī bļodiņā saspaida ogas un iemaisa tajās kokosriekstu cukuru un čia sēklas. Atstāj saželēt.
- Pagatavo cepumu mīklu – vispirms sajaucot visas sausās sastāvdaļas un pašās beigās pakāpeniski maisot pievienojot ūdeni un tad arī izkausētu kokosriekstu eļļu. Atstāj mīklu atpūsties uz 5-10 minūtēm.
- Ar rokām veido cepumus bumbiņu formā un liek uz cepamās plātnes, uz kuras izklāts cepamais papīrs. Katra cepuma viducī ar pirkstu izveido bedrīti, kur iepildīt ievārījumu.
- Pilda katrā cepumā ievārījumu – nežēlojot.
- Cep 16-18 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Ja pāri palicis vēl ievārījums, to var vēl ielikt cepuma viducī arī pēc cepšanas, jo sākotnēji ieliktais ievārījums būs saplacis.
- Uzglabā ledusskapī vai arī saldētavā!
Tavas pārdomas par rakstu