Gaileņu laiks klāt! Kurš gan spēj palikt vienaldzīgs pret šo ”nacionālo gardumu”? Tirgū nopirku gailenes un man radās jautājums – kā, lai pagatavo garšīgu gaileņu mērci bez piena produktiem? Un te nu man rokā forša recepte. Mērce ir bez laktozes, glutēna un garšo ļoti labi – nekā netrūkst!
Kas nepieciešams?
- ~300 g gaileņu
- 1-2 ēdamk. YAKSO bio bezsmaržas kokosriekstu eļļas, cepšanai
- sīpols
- Himalaju rozā sāls
- Sonnentor bio melnie pipari
- 1,5 ēdamk. BauckHof bio bezglutēna miltu maisījuma vai bio rīsu miltu
- Iepakojums Isola Bio rīsu krēma kulinārijai
Kas jādara?
- Gailenes notīra un nomazgā. Ieliek caurdurī, kamēr notek ūdens.
- Sakapā sīpolu un apcep uzkarsētā kokosriekstu eļļā spīdīgi brūnu.
- Sagriež gailenes un pievieno pannā pie sīpoliem. Cep tik ilgi, kamēr ūdens iztvaiko.
- Kad ūdens iztvaikojis, pievieno pannā sāli, piparus un miltus. Samaisa. Pielej rīsu kulinārijas krējumu, samaisa un gatavs!
- Mērci pasniedzu kopā ar zaļo zirnīšu pastu, bet var noteikti arī pieturēties pie pārbaudītās mērces kombinācijas – kartupeļiem.
Tavas pārdomas par rakstu