• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 11 Janvāris, 2018

Vegāniskā BBQ mērce

« Maiga marokāņu lēcu zupa  ||  Vegānisks skābais krējums »

Vienmēr esmu jaunu un veselīgu mērču meklējumos! Tā kā veikalos tā ir gandrīz vai neiespējamā misija – gatavoju pati! It īpaši aktuālas man šobrīd ir mērces, kas garšo labi kopā ar rīsiem un pākšaugiem.

Tā nu eksperimentējot pagatavoju fenomenālu BBQ mērci, kurai piemīt dūmakaina garša nianse, kas vijas ar saldu! Jāpiemin, ka šī mērce ir bezglutēna un vegāniska un to par labu atzīst arī visēdāji 🙂

Pagatavošana ir ātra, vienkārša – aptuveni 10 minūtes. Šī mērce ledusskapī var stāvēt aptuveni 1 nedēļu un var tikt ēsta ne vien ar graudaugiem, bet arī labi garšo ar ceptu saldo kartupeli un pasmērēta apakšā uz maizītes vai galetes.

Kas nepieciešams?

  • 1 ēdamk. olīveļļas cepšanai
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • 1 tējk. Sonnentor paprikas pulvera
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera (šī ir atslēga dūmakainai garšai, bet, ja nav pa rokai kūpinātas paprikas, tad var likt parasto paprikas pulveri dubultā)
  • 1 tējk. Sonnentor melno sinepju sēklu
  • ½ tējk. Sonnentor čili pulvera vai nedaudz tobasko mērces (ja nepatīk pikants, var nelikt)
  • 1 ½ tases Alce Nero tomātu biezeņa
  • ¼ tases Rapunzel kļavu sīrupa, grad C
  • 2 ēdamk. Alce Nero ābolu etiķa
  • 1 ēdamk. Arche Tamari mērces

Kas jādara?

  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, kamēr tie kļūst viegli zeltaini. Turpat pievieno visas atlikušās sastāvdaļas (garšvielas, tomātu mērci, ābolu etiķi un Tamari) un pasautē vēl 3-5 minūtes, kamēr mērce viegli iebiezē.
  2. Ja ir vēlme pēc krēmīgākas konsistences – sablendē mērci ar rokas vai parasto blenderi. Uzglabā noslēgtā stikla burciņā ledusskapī līdz 1 nedēļai.
« Maiga marokāņu lēcu zupa  ||  Vegānisks skābais krējums »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: alce nero, bbq, bezglutēna, bioblogs, biotēka, garšvielas, ideja, mājās gatavots, mērce, pusdienas, rapunzel, recepte, sonnentor, vakariņas, vegāniskā, veselīga

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • Kas ir ghī sviests un kā to pagatav...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}