Vai Tu arī esi decembra gaidās? Neatkarīgi no apkārt notiekošā, svētku rosība spēj uzlabot noskaņojumu. Silta un mājīga atmosfēra, kanēļa un garšvielu smarža, rosība virtuvē ar Ziemassvētku dziesmām, siltu cepeškrāsni, piparkūku un gardumu cepšanu.. Šķiet, ka svētku sajūta piešķir siltu krāsu gammu ikvienam mirklim.
Tādēļ priecājos, ka decembris jau tūliņ, tūliņ klāt. Esmu sagatavojusi Adventes laika dāvanu idejas – gan sevis, gan citu apdāvināšanai. Daudzus no šajā bloga ierakstā minētajiem produktiem jau gadiem pērku Ziemassvētku gaidīšanas laikā – dāvinu un ēdu pati. Dažus no tiem atklāju tikai nesen.
Šīs dāvanu idejas noderēs daudzu iepriecināšanai. Ja vēlies iepriecināt sevi, kādu citu gardēdi vai kvalitatīvu produktu cienītāju un uzburt svētku atmosfēru jau tagad. Jāmin, ka dāvanas būs piemērotas arī vegāniska un bez-piena dzīvesveida piekritējam!
Šoreiz blogā pastāstīšu ne vien par garšīgām dāvanu idejām, bet arī uzdāvināšu visas šīs dāvanas arī kādam no jums! Tādēļ lasi rakstu līdz beigām – konkursa noteikumi būs tur.
Garšīgu dāvanu idejas
Sonnentor bio tēju Adventes kalendārs
Jau daudzus gadus šis ir nemainīgs mana decembra sabiedrotais! 1. decembra rītā gandrīz pirmais ko daru – atveru pirmo Sonnentor bio tēju Adventes kalendāra tējas paciņu. Aizvadītā gada laikā jau esmu piemirsusi, kāda tēja ir apslēpta katrā tējas paciņā, tādēļ tas katru reizi ir jauns piedzīvojums. Kopā 24 dažādas garšas un motivācija dzert vairāk tēju! Visas tējas ir 100% bioloģiskas un izgatavotas ar Austrijas garšvielu guru – Sonnentor rūpību. Arī, ja esi nokavējis 1. decembri – šīs tējas vispār var dzert visu gadu🙂 Ja kāda no tējām īpaši iegaršojas – liela iespēja, ka Biotēkā atradīsi šo tēju lielā iepakojumā.
Sonnentor bio garšvielu Adventes kalendārs
Gardēžu un kulinārijas entuziastu veids kā sagaidīt Ziemassvētkus! Tas pats princips kā Adventes kalendāram – katru dienu jauna garšviela katrai decembra dienai. Kalendārā visdažādākās garšvielas gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem un arī dzērienu pagatavošanai. Pačukstēšu, ka kalendārā atradīsi arī populāro kurkumas latti, garšvielu kafijai, garšvielas bez sāls un protams vēl daudzas citas garšvielas, kopā 24 dažādas! Un tāpat kā tējas – arī, ja kāda garšviela īpaši iegaršosies – to pēc tam atradīsi Biotēkas plauktos lielā iepakojumā. Arī, ja Adventes laiks beidzies – garšvielu kalendārs ir lielisks veids kā iepazīt garšvielu pasauli un izmēģināt visdažādākās garšas bez nepieciešamības pirkt lielu iepakojumu.
Sonnentor bio garšvielas piparkūkām
Šis ir jaunums! Līdz šim piparkūkām pievienoju Sonnentor Aladina garšvielu maisījumu kafijai, bet nu atklāju pienācīgu bio maisījumu tieši piparkūkām – ar kanēli, krustnagliņām un kardamonu ideālā proporcijā. Sonnentor norādā, ka maisījums ir piemērots arī citu desertu pagatavošanai, piemēram kūkām, kēksiem un cepumiem. 5-8 g garšvielu maisījuma uz 1 kilogramu miltu ir perfekts daudzums, lai izjustu garšvielu maisījuma pilnīgumu! Jāpiemin, ka Biotēkā var atrast arī visu pārējo piparkūkām nepieciešamo – melasi, kviešu vai dažādus bezglutēna miltus un bio cukuru.
Sonnentor ”Piparkūku Laiks” bio garšvielu-augļu tēja
Man ļoti pie sirds iet šo tēju saukt par ”Piparkūku krūzītē”. Ļoti aromātiska un izbalansētas garšas tēja mirkļiem, kad gribas ko sildošu un garšīgu. Sastāvā grauzdēti griķi, kazeņu lapas, kanēlis, sarkanie apelsīni, smaržīgie pipari, griķu laksti, Tulsi baziliks un citas garšvielas. Unikāls tējas sastāvs, vai ne? Aplej tējas paciņu ar 200 ml ūdens, ļauj ievilkties 8-10 minūtes un baudi. Jāpiemin, ka tēja nesatur kofeīnu, tādēļ to varēs dzert jebkurā dienas mirklī.
Bauckhof bezglutēna maisījums šokolādes brauniju pagatavošanai
Šis maisījums patiesi ir tik labs, ka visi, kuri pagaršojuši no tā pagatavotos braunijus, nerimstoši izsaka komplimentus. Parasti godīgi atzīstos, ka es tikai samaisīju sauso maisījumu ar pāris sastāvdaļām un ieliku krāsnī. Talants nav nepieciešams. Viss pateicoties šim maisījumam. Tādēļ šis ir must-have saldummīļiem vai arī vienkārši kā produkts, kas var stāvēt plauktā un izglābt, kad neplānoti ierodas ciemiņi. Maisījumu var pagatavot gan vegāniskā, gan tradicionālā versijā, kā arī maisījums nesatur glutēnu. 25 minūtes un gatavs!
Bauckhof Wuder Brod bio maisījums bezglutēna pilngraudu auzu-sēklu maizes pagatavošanai
Vēl viens viegli pagatavojams šedevrs. Maizes maisījums ar 36% pilngraudu auzu un 57% sēklu! Jāpievieno tikai ūdens, jāuzbriedina un krāsnī iekšā! Viss, tik elementāri. Maisījums nesatur raugu un piemērots arī vegāniskam uzturam. Lai arī pagatavošana ir tik elementāra, mājoklis piepildīsies ar maizes aromātu, siltumu un būs vismaz gandrīz 1 kg veselīgas maizes – jā, tik tiešām tik daudz. Tādēļ varu ieteikt, ka šo maizīti var cept arī mazākās formās, vienlaikus izmantojot piemēram pusi no sausā maisījuma un otru pusi paglabājot vēlākam laikam.
Rapunzel bio tumšā šokolāde ar karamelizēta ingvera gabaliņiem
Bio tumša šokolāde ar karamelizētiem ingvera gabaliņiem. Kā jau visas Rapunzel šokolādēs – arī šī šokolāde iepriecina ar ļoti gaumīgu un kvalitatīvu garšu. Sastāvā ir 15% karamelizēta ingvera, tomēr jāpiemin – ka tas nav ass, bet diezgan maigs un pieņemams daudzām garšas kārpiņām. Uz šokolādes redzamais Hand in Hand marķējums nozīmē to, ka lauksaimnieki, kas audzē šokolādei nepieciešamās sastāvdaļas, tiek godīgi atalgoti un ar tiem tiek slēgt ilgtermiņa līgums un sniegts prēmijas par bio kvalitāti.
Rapunzel svētku tumšā šokolāde ar piparkūku garšvielām
Kas var būt labāks par piparkūkām? šokolāde ar piparkūkām. Izsmalcināta Šveices kvalitātes šokolāde ar piparkūku garšvielām – kanēli, koriandru, anīsu, ingveru un krustnagliņām. Garšvielu piedeva šai šokolādei ir ļoti maiga un izbalansēta – nav jūtams asums vai pārsātinājums. Sastāvā ir kvalitatīvs kakao, nerafinēts niedru cukurs un garšvielas. Nav pievienots piens. Jāpiemin arī to, ka Rapunzel šokolādes gatavo ar īpašu tehnoloģiju, kas panāk to, ka šokolādes ir ļoti krēmīgas un mutē kūstošas.
#KONKURSS – Lai piedalītos konkursā – seko Bioblogs Instagram kontam un zem konkursa bildes Instagramā – uzraksti komentārā, kā Tu radi savu svētku atmosfēru un atzīmē sev mīļu draugu.
Konkursa uzvarētāju paziņošu 04.12.2020.
Tavas pārdomas par rakstu