« Čavanprašs. Viens no vērtīgākajiem Ājurvēdas produktiem veselībai || Kas ir labas brokastu putras pamatā? »
Kur es biju agrāk? Pēdējo mēnešu laikā esmu sākusi eksperimentēt ar pildītajām-locītajām tortiljām. Es esmu sajūsmā. Šajās tortiljās var likt gandrīz jebko, ko sirds kāro gan saldā, gan sāļā versijā un tās ir piemērotas gan brokastīm, gan pusdienām, gan vakariņām un sanāk ļoti sātīgas! Sapildīt šādu tortilju prasīs 5 minūtes + vēl 2 minūtes apcept. Gatavs!
Blogā dalos ar 3 pildījumu idejām – saldo šokolādes krēma, falafel pildījumu un grieķu fetas pildījumu. Bet noteikti iedrošinu Tevi eksperimentēt un pildīt tortiljās arī dažādus dārzeņus, krēmsieru, humusu, omleti, eksperimentēt ar dažādām mērcītēm.
Pagatavošana visām tortiljām ir vienāda, Iegriež tortiljai ar nazi līdz viducim taisnu līniju un sapilda to, ieplānojot pildījumu četrām daļām. Tālāk sāk locīt no vienas malas, daļu pa daļai (piemērs bildē). Pēc izvēles tortilju apcep uz pannas sakarsētā eļļā no abām pusēm, līdz tā kļūst kraukšķīga. Gatavs!
Zemāk dalos ar savām iecienītākajām tortiljas receptēm. Nesen kā Biotēkā iepazinot ar Bezgluten bezglutēna tortiljām, kuras pamatā izmantoju. Kā arī man ļoti, ļoti garšo Zwergenwiese saulespuķu krēms, ar kuru papildinu principā visas sāļās tortiljas. Tā sastāvā nav piena produktu un kā bāze ir saulespuķu sēkliņas.
Saldā šokolādes krēma tortilja
Nepieciešams (1 porcijai):
-
1/2 banāna
-
sauja ogu
-
1 tortilja, es izmantoju Bezgluten bezglutēna tortiljas
Pagatavošana: Šī ir visvieglāk pagatavojamā tortilja. Iegriež tortiljā līdz viducim ar nazi. Domās sadala tortilju četrās daļās, smērē uz vienas daļas gardo šokolādes krēmu un atlikušās trīs daļas piepilda ar ogām un banāna ripiņām! Noteikti izmēģini arī citus augļus. Saloka tortilju un apcep sakarsētā pannā no abām pusēm.
Falafel tortilja
Nepieciešams (1 porcijai):
-
Bauckhof bio bezglutēna falafel maisījuma, receptē izmantoju 2 mazus plācenīšus
-
1/2 avokado
-
2 ēdamk. Zwergenwiese saulespuķu krēms
-
1/4 tomāta
-
1 tortilja, es izmantoju Bezgluten bezglutēna tortiljas
Pagatavošana: Sagatavo falafelus, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Blogā jau esmu cepusi šo falafelu maisījumu šeit. Iegriež tortiljā līdz viducim ar nazi. Domās sadala tortilju četrās daļās un vienā daļā liek apceptos falafel, otrā daļā avokado, trešajā tomātu un ceturtajā iesmērē saulespuķu krēmu. Saloka un apcep sakarsētā pannā no abām pusēm kraukšķīgu.
Grieķu-fetas tortilja
Nepieciešams (1 porcijai):
-
1/4 uz pannas ātri apgrilēta cukini, kas sagriezts ripiņās
-
1/4 tomāta
-
3-4 olīvas, mazliet salātlapas, pāris ripiņas sīpolu
-
2 ēdamk. Fetas siera
-
2 ēdamk. Zwergenwiese saulespuķu krēms
-
1 tortilja, es izmantoju Bezgluten bezglutēna tortiljas
Pagatavošana: Sagatavo cukini, apgrilējot cukini ripiņas uz pannas no abām pusēm. Iegriež tortiljā līdz viducim ar nazi. Domās sadala tortilju četrās daļās. Vienā liek grilēto cukini, otrā liek salātus – tomātu, olīvas, sīpolu, salātlapas, trešajā fetas sieru un ceturto daļu noslēdz ar saulespuķu krēmu. Saloka un apcep.
Tavas pārdomas par rakstu