• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 29 Septembris, 2017

Visvienkāršākā un labākā veģetārā lazanja

« Dabīgās kosmētikas jaunumi – Urtekram ziemeļu ogu līnija  ||  Mans rudens izdzīvošanas komplekts »

Šis ir viens no tiem ēdieniem, kuru nekad neesmu varējusi saņemties pagatavot, jo tas šķita pārāk piņķerīgs un laikietilpīgs. Es kļūdījos! Izpētot ļoti daudz lazanju receptes, sajutos radoša un izgudroju visvienkāršāko veģetārās lazanjas versiju! Un tā sanāca  f e n o m e n ā l a.

Recepti gatavoju 3 daļās. Vispirms pagatavo dārzeņu mērci, tad gaišo Béchamel tipa mērci un beigu beigās jau konstruē un liek krāsnī lazanjas sacepumu!

 

       Dārzeņu mērces gatavošanā arī Tu vari būt radošs un iekļaut dārzeņus, kas Tev labāk garšo vai arī ir uz doto brīdi ledusskapī. Man bija sīpols, selerijas kāti, burkāns un sēnes. Pieliku arī lēcas. Lēcas un sēnes veido papildus sātīgumu un piešķir to īpašo Boloņas mērces stilu. Lai samazinātu garšvielu apjomu, mērcei pievienoju vien Rapunzel beramo dārzeņu buljonu, kur jau ir visu garšaugu kombinācija. Iesaku šo buljonu turēt virtuvē arī Tev! Tā ir kā veselīgā vegetas versija, kuru var ‘’piešaut” jebkuram ēdienam.

Tradicionāli balto Béchamel mērci gatavo no sviesta, miltiem un piena. Tā kā gribēju veselīgāku lazanju un bez piena produktiem, tad gatavoju mērci no olīveļļas, Isola Bio rīsu krēma un pievienoju šīs mērces atslēgu – Sonnentor rīvētu mukatriekstu! Tā kā rīsu krēms jau ir biezas konsistences un tumīgs, tas ārkārtīgi atvieglo šīs mērces pagatavošanu. Tā ir gatava 1 minūtes laikā!

Receptes trešajai daļai nepieciešamas lazanjas plāksnes, kuras vari aizvietot arī ar smalkās šķēlītēs sagrieztu cukini. Pamīšus kārto dārzeņu mērci – lazanjas plāksnes – balto mērci un atkal dārzeņu mērci. Tā virzoties, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pa virsu uzbirdināju mazliet bezlaktozes sieru, bet vari izvēlēties arī vegānisko sieru vai arī iztikt bez tā vispār!

 

Sagatavošana: ~40 min.

Cepšanas laiks krāsnī: 55 min.

Kas nepieciešams?

Dārzeņu mērce

  • Eļļa cepšanai
  • ½ liela sīpola, smalki sakapāta
  • 2 selerijas kāti, smalki sakapāti
  • 1 vidējs burkāns, sarīvēts
  • ½ cukini, sarīvēta
  • 1 tase (ap 150g) novārītas Rapunzel brūnās lēcas
  • 1 tase sagrieztu sēņu (es izmantoju brūnās portobello sēnes)
  • 300 g Alce Nero tomātu biezeņa ar baziliku
  • 1 tējk. Rapunzel beramā dārzeņu buljona

Gaišā mērce

  • 3-4 ēdamk. eļļa
  • 1-2 iepakojumi Isola Bio rīsu krēma (es izmantoju 1 iepakojumu, bet nākamreiz noteikti izmantošu 2 iepakojumus, lai lazanja būtu vēl sulīgāka)
  • Šķipsniņa rīvēta Sonnentor mukatrieksta
  • Šķipsna Himalaju jūras sāls

Lazanjas kārtojuma pagatavošanai

  • Aptuveni 12 lazanjas plāksnes (lazanjas plāksnes var aizstāt ar smalkās šķēlītēs sagrieztu cukini)
  • 100 g rīvēta siera (es izmantoju bezlaktozes sieru, bet veikalos arī ir vegāniskās opcijas. Galvenais, lai siers kūst!

Kas jādara?

  1. Vispirms pagatavo dārzeņu mērci – uzkarsē pannā eļļu, apcep sīpolu 3-5 min. Turpat pievieno visus atlikušos dārzeņus. Sautē dārzeņus 15-20 min. Pašās beigās pievieno tomātu biezeni un buljona garšvielu.
  2. Kamēr sautējas dārzeņi, uzliek karsēties cepeškrāsnī uz 180C un pagatavo balto mērci. Pannā uzkarsē eļļu un tajā iemaisa rīsu krēmu. Kad uzmet burbuli, tad nogriež karstumu un pievieno sāli un uzrīvē muskatriekstu.
  3. Kad mērces gatavas, tad cepamajā traukā veido lazanjas kārtojumu. Apakšā liek dārzeņu mērci, pa virsu lazanjas plāksnes, tad balto mērci un atkal dārzeņu mērci. Kārtu daudzums būs atkarīgs no cepamā trauka lieluma. Nobeidz sacepumu ar dārzeņu mērci, kurai pa virsu uzbirdina sieru.
  4. Apklāj cepamo trauku ar foliju un liek krāsnī uz 40-45 min. Noņem foliju un cep vēl 10 min, kamēr lazanja kļūst zeltaina. Bauda, kamēr vēl tā silta!

Rakstā pieminētos produktus var iegādāties veikalu tīklā “Biotēka” un internetveikalā Bio.lv

« Dabīgās kosmētikas jaunumi – Urtekram ziemeļu ogu līnija  ||  Mans rudens izdzīvošanas komplekts »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Nesenie komentāri

  1. Atbalsojums: Kā ēst vairāk dārzeņu? - BioBlogs.lv

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: bechamel bez piena, bezglutēna, bioblogs, bioloģiski, biotēka, dārzeņi, lazanja, lazanjas plāksnes, lēcas, muskatrieksts, pamācība, recepte, rīsu krēms, rudens dārzeņi, vegāniskā, veģetārā, vienkārši pagatavojama

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}