• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Viss ap skaistu un veselīgu dzīvi
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi 03 Novembris, 2017

Kā pareizi izmantot agaru? – pasaules veselīgākais deserts

« Vegāniskais probiotiku jogurts  ||  Mani favorīti: Luksus klases dabīgā kosmētika – Antipodes »

Agars ir augu valsts alternatīva želatīnam. Tas ir 100% dabīgs un tiek iegūts no aļģēm. Nav konstatēts, ka tas izraisītu alerģijas, kā arī tas piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
To pirmo reizi atklāja Japānā 1658. gadā un kopš tā laika tas tiek plaši izmantots Āzijas virtuvē, it īpaši desertos. Agaram nav ne smaržas, ne garšas, ne krāsas. Tādēļ tas lieliski iederas kulinārijā!
Tas pilda trīs galvenās īpašības – kā recinātājs (veidojot želeju), biezinātājs un emulgators (palīdzot apvienot vielas).

Man ļoti ilgu laiku šķita, ka agara izmantošana ir ārkārtīgi sarežģīta, līdz pamēģināju! Ļoti vienkārši – agars šķīst karstā ūdenī un sacietē, kad atdziest. Zemāk skati recepti šim – iespējams, ka pasaules veselīgākajam saldajam ēdienam! Turklāt šajā saldajā ēdienā varam likt lietā ledusskapī aizkavējušās saldētās ogas, vai jebkurus augļus, kas pa rokai!

Ogu-augļu želeja

Kas nepieciešams?

4 tases ūdens

3 tējk. Rapunzel agara

2 ēdamk. Rapunzel kļavu lapu sīrupa

Augļi un ogas pēc izvēles (es izmantoju 2 kivi, 100 g mango un 100 g saldētu ogu mix)

Kas jādara?

1. Katliņā uzsildi ūdeni un iemaisi agaru un kļavu sīrupu. Vāri aptuveni 10 minūtes, līdz agars pilnībā izšķīdis, paralēli maisot.
2. Lej masu lēzenā četrstūrveida traukā vai piemērotā formā un agara masā ar rokām smuki kārto augļus un ogas. Atdzesē aptuveni 10 min. un liec ledusskapī uz ~30 min. saželēt.
3. Griez gabalos un baudi!

« Vegāniskais probiotiku jogurts  ||  Mani favorīti: Luksus klases dabīgā kosmētika – Antipodes »


Nesen publicētie raksti

  • Spirulīna: kas labāks? pulveris, tabletes vai svaigā sula?

    02 Marts, 2023
  • 5 oriģināli veidi kā izmantot riekstu sviestus

    18 Marts, 2022
  • Kraukšķīgs tofu panējumā un kļavu sīrupa mērcē

    20 Janvāris, 2022

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas: agar-agar, agars, augļi, bioblogs, bioloģiski, biotēka, dabīgi, deserts, kā lietot, kļavu sīrups, pamācība, rapunzel, recepte, saldais ēdiens, veselīgs, želeja

Autore

Ilva Jasmīne Bekmane

Populārākie raksti

  • Kombuchas jeb tējas sēnes recepte
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veid...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Atsauksme: veicu keratīna procedūru...
  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sā...

Kontakti


bioblogs
bioblogs
© 2015-2023 bioblogs.lv | Atbildības atruna
Manage Cookie Consent
Mēs izmantojam sīkdatnes, lai optimizētu jūsu vietni un mūsu pakalpojumu.
Funkcionalitātei Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Skatīt iestatījumus
{title} {title} {title}