• SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
BioBlogs.lv
  • SKAISTI
  • GARŠĪGI
  • STĀSTI
    • BIOTEKĀRES TESTĒ
Garšīgi, Stāsti Decembris 12, 2017

Detox: kičari recepte un nedēļas iepirkumu saraksts

« Dabīgi izteiksmīgs dienas grims ar Dr. Hauschka dekoratīvo kosmētiku  ||  Kā uzdāvināt mazliet laimes? »

Nu jau kā trešo dienu rit mana attīrīšanās ar kičari. Par to, kādēļ to veicu un arī par šīs attīrīšanās būtību lasi šeit. Kičarī iederas ne vien detox ēdienkartē, bet arī ikdienā, jo ir ļoti sildošs, sātīgs un satur visas nepieciešamās uzturvielas ķermenim. Tas arī lielisks, ja ir kāda gremošanas problēmas, jo ir viegli sagremojams. Turklāt tas ir fantastiski garšīgs, jo satur iespaidīgu garšu buķeti!

Ja kādreiz esi sadomājis izmēģināt šo attīrīšanos, piedāvāju sarakstu ar produktiem, kuri nepieciešami šai nedēļai. Nodrošinot arī brokastis un vakariņu zupu! Zem saraksta atradīsi kičarī recepti.

   Mans iepirkumu saraksts nedēļai

Attīrīšanās ēdienreižu plānu skaties šajā rakstā. Pamatā brokastīs ēdu basmati rīsus ar gī sviestu un sēkliņām. Pusdienās ēdu kičari un vakariņās ēdu vai nu kičari vai dārzeņu zupu! Turklāt garais garšvielu saraksts noteikti jums kalpos neskaitāmus mēnešu. Lai uzzinātu vairāk par garšvielām, blogā ir raksts ”Viss kas tev jāzina par garšvielām”!

  • 1 kg Rapunzel basmati rīsi
  • 1 kg Rapunzel mung dal (šķeltas mung pupiņas)
  • Mīļākie dārzeņi (es iegādājos burkānus, lapu kāpostu, cukini un saldo kartupeli)
  • Zaļumi (atradu veikalā koriandru un pētersīļus, iederēsies arī rukola)
  • Svaigs ingvers
  • Rapunzel grauzdētu sēkliņu maisījums
  • Rapunzel linsēklas
  • Gī sviests
  • BIO Garšvielas
    • Sonnentor kurkuma
    • Sonnentor melno sinepju sēklas
    • Sonnentor Ceilonas kanēļa standziņas
    • Sonnentor kumins, vesels
    • Sonnentor kumins, malts
    • Sonnentor koriandrs
    • Himalaju jūras sāls
    • Sonnentor lauru lapas
    • Cosmoveda asafetīda
    • Sonnentor ķimenes, veselas
    • (vēl papildus, ja iet pie sirds, noderēs – fenhelis)
  • Attīrošas augu tējas
    • Lieliskas ir bio ‘’Lauku tējas”
    • Sonnentor kurkuma tēja

Kā pagatavot kičari?

Kičari ir Ajūrvēdas virtuves populārākais ēdiens. Tā pamatā ir basmati rīsi, mung dal šķeltās pupiņas, gī sviests un garšvielas. Pēc izvēles var tikt pievienoti arī dārzeņi. Tiek uzskatīts, ka kičari balansē došas jeb ķermeņa konstitūcijas, palīdzot organismam nonākt līdzsvarā. Ja jums nav labas attiecības ar kādu no receptē minētajām garšvielām – tās var droši izslēgt. Ēdienam ir jāgaršo labi un patīkami! Gatavojot pēc šīs receptes nav jūtama nevienas garšvielas pārsvars un garšas ir izbalansētas un maigas.

Kičari ir lielisks ēdiens, ko pagatavot, kad jūties apslimis vai arī pēc lieliem svētkiem un izēšanām (ēdīsim to arī pēc Ziemassvētkiem). Atkarībā no tavas došas, var tikt variētas garšvielas. Receptē piedāvāto garšvielu kombināciju esmu pielāgojusi savai došai, kurā dominē Vata (aukstums un vējš). Ar šīm garšvielām sevi sasildu un nomierinu.

Receptē norādītie daudzumi pietiks aptuveni 4 porcijām.

Kas nepieciešams?

  • 1 tase Rapunzel basmati rīsu
  • 1 tase Rapunzel mung-dal šķelto pupiņu
  • 8 tases ūdens, filtrēts
  • 1 ēdamk. svaiga, smalki sakapāta ingvera
  • 2 ēdamk. Gī sviesta
  • Dārzeņi pēc izvēles (es izmantoju 1 vidēju burkānu, 1/3 cukini un 2 tases lapu kāposta jeb keila)

Garšvielas

  • 1/2 tējk. Himalaju sāls
  • 1 Sonnentor Ceilonas kanēļa standziņa
  • 3-4 Sonnentor lauru lapas
  • Pa ½ tējk. Himalaju sāls, Sonnentor malta koriandra, kumina pulvera, kumina sēklu, ķimeņu sēklu, melno sinepju sēklu, kurkumas, asafetīdas

Kas jādara?

  1. Vismaz pāris stundas izmērcē rīsus un mung dal un noskalo 3-4 reizes tīrā ūdenī. Nokāš sausus.
  2. Pannā izkausē gī sviestu un apcep garšvielas – vispirms uz pannas liek ingveru un rupjās garšvielas, pēc tam smalkās pulverveida garšvielas. Cep 1-2 minūtes, līdz tās uzsmaržo.
  3. Pievieno uzreiz turpat rīsus un mung dal. Apcep 1-2 minūtes un lej 6 tases tīra, filtrēta ūdens. Apmaisa un gaida pirmo burbuli. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes.
  4. Pievieno smalki sagrieztus dārzeņus pēc izvēles. Pielej vēl 2 tases ūdens. Apmaisa, uzliek vāku un turpina sautēt 15-20 minūtes.
  5. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem. Pie pasniegšanas var pievienot vēl papildus gī sviestu! Ja ķermenī nav Pittas, tad var kičarī var apslacīt arī ar citrona sulu.

Pēc attīrīšanās beigām dalīšos arī blogā ar saviem rezultātiem!

« Dabīgi izteiksmīgs dienas grims ar Dr. Hauschka dekoratīvo kosmētiku  ||  Kā uzdāvināt mazliet laimes? »


Nesen publicētie raksti

  • Intervija ar Biotekāri Ilvu Sīpolu. Pateicoties lēcienam nezināmajā esmu atradusi savu sapņu darbu.

    Aprīlis 07, 2021
  • Vegāniskais Lieldienu saldums – aprikožu smalkmaizītes

    Marts 23, 2021
  • Mājās fermentēti kāposti

    Marts 23, 2021

Nesenie komentāri

  1. Avatar Anete saka:
    Janvāris 20, 2018 8:16 pm

    būtu ļoti interesanti biežāk ielūkoties Tavā nedēlas iepirkumu sarakstā, kā ari uzzināt kā Tu plāno savu ēdienkarti.. Kā arī varbūt publicēt savu “comfort food” TOP,Top ikdienas ēdienu receptes:))

    Atbildēt
    • Ilva Bekmane Ilva Bekmane saka:
      Janvāris 25, 2018 8:07 am

      Anete, paldies par interesantajām idejām! 🙂 Noteikti centīšos sagatavot!

      Atbildēt
  2. Atpakaļ ziņojums: Saderīgas un nesaderīgas pārtikas produktu kombinācijas - BioBlogs.lv

Tavas pārdomas par rakstu

Atcelt atbildi

Birkas:Ājurvēda, attīrīšanās, basmati rīsi, bioblogs, bioloģiski, biotēka, detox, ēdiens, garšīgi, garšvielas, kičari, mung dal, olbaltumvielas, rapunzel, recepte, sildošs, sonnentor, uzturs, viegli pagatavot

Bloga autore

Ilva Bekmane

Ilva Bekmane

Šis blogs ir par ceļu uz dabīgāku dzīvesveidu. Kā arī par maniem meklējumiem un pieredzi, lai veidotu patiesāku un veselīgāku sevi - iekšēji un ārēji. Šeit dalos ar idejām kā paust mīlestību. Pret sevi un Zemi.

Ilva Bekmane

Ja vēlies saņemt jaunumus

Pārbaudiet e-pastu vai "surogātpastu" mapi, lai apstiprinātu abonementu iekš Bioblogs.lv

Rakstu tops

  • 7 lietas, kas nepieciešamas, lai sāktu g...
  • Sausā ķermeņa birstēšana – dabīgam detox...
  • Kā garšīgi pagatavot tofu
  • Mana ekzēma un kas man palīdzēja
  • Par ābolu etiķi. 5 ieguvumi un veidi kā...

Kontakti

ilva@cintamani.lv
bioblogs
bioblogs
Vairāk instagram
© 2015-2021 bioblogs.lv | Atbildības atruna